2018 Inas Avrupa Yaz Oyunları

2018 Inas Avrupa Yaz Oyunları
- Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın: "Oyunlara en kalabalık katılan ülke biziz"- "Sporcularımız ilk kez yer aldıkları bu organizasyonda bütün dallarda madalya alıyor" - Milli sporcular şu ana kadar organizasyonda 1'i altın, 6'sı


ANKARA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Türk sporcuların ilk kez düzenlenen 2018 Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Yaz Oyunları'ndaki performansı nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Organizasyona 19 sporcuyla en fazla katılımı sağlayan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli sporcuların 7. gün müsabakaları devam eden organizasyonda şu ana kadar toplam 15 madalya kazandığı bilgisini verdi.

Türkiye'nin katılımının yüksek olması ve milli sporcuların elde ettikleri başarının sonucunda kendisine INAS Başkan Yardımcılığı'nı önerdiklerini belirten Aydın, "Oyunlara en kalabalık katılan ülke biziz. Burada 19 sporcuyla mücadele ediyoruz. Avrupalılar Türk sporcuları ayakta alkışladı." dedi.

INAS'ın yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin Türkiye'de özel sporcuların gelişiminden çok mutlu olduklarını kendisine söylediklerini aktaran Aydın, "Bu gelişimin gerekçelerini sordular. Biz de kendilerine özel sporcuları çok seven ve kucaklayan bir cumhurbaşkanımızın olduğunu, kendisinin bize çok destek verdiğini söyledik. Mutlu oldular." diye konuştu.

Türkiye'nin ilk kez düzenlenen organizasyonda bütün dallarda madalyalar aldığını kaydeden Aydın, "Sporcularımız ilk kez yer aldıkları bu organizasyonda bütün dallarda, masa tenisinde, atletizmde, yüzmede hepsinde madalya alıyor. Başarılı bir organizasyon geçiriyoruz. Oyunların sonuna kadar 18 madalyaya ulaşırız." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Birol Aydın, milli sporcuların kazandıkları madalyaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götüreceklerini sözlerine ekledi.


- Millilerden 15 madalya


Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milli sporcular 7. gün müsabakaları devam eden organizasyonda şu ana kadar 1 altın, 6 gümüş, 8 bronz madalya aldı.

Milli sporcular ve aldıkları madalyalar şöyle:


- Atletizm

Esra Bayrak: Kadınlar 100 metre altın ve 200 metre bronz

Mihriban Kaya: Kadınlar gülle atma gümüş

Muhsine Gezer: 800 metre bronz

Eda Yıldırım: Kadınlar çekiç atma bronz

4x100 Kadın Takımı: Gümüş


- Yüzme

Ahmet Mintaz: Erkekler 50 metre serbest gümüş ve 200 metre sırtüstü bronz

- Masa tenisi

Erkek Milli Takımı: Gümüş

Kadın Milli Takımı: Gümüş

Sümeyra Türk ve Ebru Acer: Çift bayanlar gümüş

Garip Olcaş ve Utku Caberoğlu: Çift erkekler bronz

Sümeyra Türk ve Lara Samsun: Çift bayanlar bronz

Garip Olcaş ve Sümeyra Türk: Karışık bronz

Lara Samsunlu ve Valler: Karışık bronz


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.