21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü
Siirt İl Sağlık Müdürü Aslan:"Down sendromu, her bin bebekten birinde görülen genetik bir farklılıktır"

SİİRT (AA) - Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, "Down sendromu, her bin bebekten birinde görülen genetik bir farklılıktır" dedi.

Aslan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, down sendromlu doğan bebeklerin zeka geriliği, sık enfeksiyon kapma, kalp sorunları ve lösemi gibi birçok sağlık sorunu yaşadığını söyledi.

Normal bir insanda 46 kromozomun bulunduğunu belirten Aslan, "Down sendromu, her bin bebekten birinde görülen genetik bir farklılıktır" diye konuştu.

Aslan şöyle devam etti:

"Down sendromlu bebeklerin 21 numaralı kromozomunda 2 yerine 3 kromozom bulunuyor. Yani bir kromozom fazla. Bu bir genetik farklılık olup, tedavi gerektirmeyen, yani hastalık olmayan bir farklılıktır.

Onların acıma duygusu oldukça gelişmiş olup, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.