23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Etkinlikleri

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Etkinlikleri
Kosova Başbakanı Haradinaj:- "Kosova'daki Türkler ve Arnavutlar birbirinden ayrılmayan, birbirine bağlı ve beraber olan iki millettir"

PRİŞTİNE (AA) - 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla Kosova'nın başkenti Priştine'deki hükümet binasında tören düzenlendi.

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı törende yaptığı konuşmada, Kosova, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki yakın bağların önemini vurguladı.

Kosovalı Türklerin ve genel olarak Kosova vatandaşlarının, Türkiye ve Türkiye'deki kardeşleriyle iyi olan ilişkilerini gelecekte de muhafaza edeceklerine inandığını söyleyen Haradinaj, "Kosovalı Türkler kendi bayramlarını bugün Kosova'da, vatanlarında kutluyor. Kosova'daki Türkler ve Arnavutlar, birbirinden ayrılmayan, birbirine bağlı ve beraber olan iki millettir." şeklinde konuştu.

Kosovalı Türkler adına söz alan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Başkanı Mahir Yağcılar da Kosova'nın bağımsızlığı sayesinde bugün Kosova Türkleri Milli Bayramı'nın 10. yıl dönümünü kutladıklarını anımsattı. Yağcılar, "10 yıl önce Kosova'nın bağımsızlığı ilan edildiğinde, ben, diğer milletvekilleri ve ülkedeki Türk temsilciler tüm arzumuzla devlet inşa sürecinin ve bağımsızlığının imzalanmasının bir parçasıydık." dedi.

Kosova'daki Türk toplumunun, ülkedeki Türklerin koşullarının iyileştirilmesine yönelik hükümete olumlu baskı yapması gerektiğini söyleyen Yağcılar, ayrıca, Kosova'nın Avrupa Birliği'ne (AB) girişi için Kosovalı Türklerin her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan Kosova'nın güneyindeki Mamuşa Belediye Başkanı Abldulhadi Krasniç ise Kosovalı Türklere ve Mamuşa Belediyesine verdiği destekten dolayı Başbakan Haradinaj'a teşekkür etti.

17 Şubat 2008'de Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinden itibaren her 23 Nisan tarihinde ülkede kutlanan "Kosova Türkleri Milli Bayramı" dolayısıyla Kosovalı Türkler tarafından ülke genelinde farklı kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.