23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Bağcılar Belediyesince düzenlenen etkilikte, 23 çocuk helikopterle İstanbul'u gökyüzünden izleme imkanı buldu

İSTANBUL (AA) - Bağcılarlı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda helikopterle İstanbul'u gökyüzünden izledi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki 150 bin öğrenciye "Başkan'la Süper Gezi- Değerleriniz, Değerlerimiz" adlı dergi dağıtıldı. Dergiyi okuyan öğrenciler arasında noter huzurunda yapılan çekiliş soncunda 23 şanslı öğrenci, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile tarihi ve turistik mekanlara ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada'yı helikopterle gezme imkanı buldu.

Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu'ndan havalanan helikopterde öğrencilere eşlik ederek, tarihi mekanlarla ilgili bilgi verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada yalnızca Türkiye'de kutlandığını anımsatan Çağırıcı, "Yavrularımıza güzel hatıralar yaşatmak için böyle aktiviteler düzenliyoruz. Birlikte dünyanın en önemli turizm merkezlerinden olan Tarihi Yarımada'yı helikopterle gezdik. Heyecanları gözlerinden okunuyordu. İnşallah büyüdüklerinde çocuklarına helikopter gezisi sırasında yaşadıkları güzel hatıraları anlatacaklar." dedi.

Geziye katılan öğrencilerden Sena Koç, çok heyecanlandığını belirterek, "Gezi öncesi de büyük heyecan yaşamıştım. Ancak helikoptere binince farklı bir duygu yaşadım. İstanbul gökyüzünden muhteşem gözüküyor. Başkanımıza bize böyle güzel anlar yaşattığı için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Sudenaz Yiğit de noter huzurunda çekilen kura sırasında ismini duyunca inanamadığını dile getirerek, "Annemin bana inanmayacağını düşündüm. Öğretmenime rica ettim. Birlikte eve giderek anneme kura ile helikopter gezisi çıktığını söyledim. İlk kez İstanbul'u gökyüzünden gördüm. Unutamayacağım bir gün yaşadım. Aşağıdaki her şey gözüme oyuncak gibi göründü." şeklinde konuştu.

Kurayla gezi hakkı kazanan Ümit Can ve Salih Acar kardeşler de, heyecandan uyuyamadıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.