23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan program, Muazzez Ser-Vet Amaratoğlu Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen programla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bağımsızlık mücadelesini başarıya ulaşmasını sağlamak için tek çözümün milli egemenlik olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Milletin iradesinin kurumsallaşması için açılan TBMM'nin açıldığı günün Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi oldukça anlamlıdır. Çünkü sizler, milletimizin gurur kaynağı, sevinci ve umudusunuz. Bizim varlığımız sizlerle anlamlıdır." dedi.

Daha sonra minik sporcuların cimnastik gösterileri ile devam eden program, şiirlerin okunması ve yöresel halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.