24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü
Bakan Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Avcı başkanlığındaki bakanlık bürokratları ile öğretmenlerden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Avcı'nın mozaleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Avcı, deftere şunları yazdı:

"Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinizin 86. yıl dönümünde, yurdumuzun her köşesinden gelen öğretmenlerimizle huzurunuzdayız. 

Sizin kahraman arkadaşlarınızın şehit ve gazilerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün git gide güçlenen bir ülke olarak yoluna devam etmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti öğretmenleri olarak, her alanda olduğu gibi eğitimde de dünyanın önde gelen ülkeleriyle yarışıyor olmanın gururunu duyuyoruz. Zamanının ruhunu doğru okuyan, bilgili, özgüveni yüksek öğrencilerimiz, en büyük zenginliğimiz, teminatımız ve iftihar vesilemizdir. İnsan sevgisini, insanlığa hizmet mefkuresini benimseyerek memleketimizin her köşesinde aşkla şevkle görev yapmaya devam edeceğiz. Milli Mücadele kahramanlarının, şehitlerimizin ve ecdadımızın istikameti yol işaretlerimizdir. Sizi bu özel günde bir kere daha saygıyla yad ediyoruz."

Bakan Avcı, törenin sonunda çiçekle karşılayan Mersin Erdemli Arpaçbahşiş Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Öğretmenler Günü için ezberledikleri şiirlerini dinledi. Avcı, daha sonra kucağına aldığı okulun 3. sınıf öğrencisi Mehmetali Doğruöz'ün okuduğu "Sakarya" şiirini dinledi. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.