"28 Şubat mağduru" kadın yılmadı, işinin patronu oldu

"28 Şubat mağduru" kadın yılmadı, işinin patronu oldu
Anadolu Üniversitesinde öğrenciyken 28 Şubat sürecinde başörtülü olduğu için baskılar yüzünden eğitimini tamamlayamayan Gökçen Dohancıoğlu, memleketi Kütahya'ya dönüp 2007'de kendi işini kurdu- Belediyenin açtığı Kadın İş Geliştirme Merkezinde serigrafi a

KÜTAHYA (AA) - RAMAZAN DOĞAN - Kütahya'da yaşayan ve 28 Şubat sürecinde öğrenciyken başörtülü olduğu için baskılar nedeniyle üniversiteden ayrılmak zorunda kalan Gökçen Dohancıoğlu, önüne konulan engelleri kurduğu serigrafi atölyesinde iş yaşamına atılarak aştı.

Dohancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde öğrenci olduğunu ve gördüğü baskılar nedeniyle okulunu bıraktıktan sonra 2007 yılında kendi işini kurmaya karar verdiğini söyledi.

Başörtülü olduğu için yeniden okuluna dönmesinin ve herhangi bir kamu kurumunda çalışmasının mümkün olamayacağını düşündüğü için Kütahya Belediyesi tarafından açılan Kadın İş Geliştirme Merkezine başvurduğunu belirten Dohancıoğlu, "Projemizi hazırlayıp ilgili kurula sundum. Kabul edildi ve çalışmalarımıza başladık" dedi.

Çalışmaya başlamak için gerekli sermayesinin olmadığını dile getiren Dohancıoğlu, buna rağmen bütün imkanlarını seferber edip atölyesini kurduğunu anlattı.

Dohancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatta düğünümüzde takılan takılarımızın manevi değeri olanlar hariç tamamını buraya yatırdık. Bir ekonomi dergisinde okuduğum yazıda, 'Bir iş kuruyorsanız iki sene para kazanmayı ummayın' deniliyordu. Bu sözü hep aklımın bir köşesinde tuttum. Ailece biraz daha mütevazı yaşamaya çalıştık. Bahsedilen iki sene değil birkaç sene de ekonomik olarak bazı fedakarlıklarda bulunduk. Yetmediği yerde gerek eşimin gerekse benim ailesi bize destek oldu."

- "Ciromuz katlanarak arttı"

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinden (KOSGEB) de destek aldığını dile getiren iki çocuk annesi Dohancıoğlu, ilk yılında 7 bin lira ciro elde ettiğini ancak yılmadan çalışmayı sürdürdüğünü belirtti.

Cirosunun her geçen yıl katlanarak arttığını vurgulayan Dohancıoğlu, "Ciro daha sonra 7 bin, 40 bin, 60 bin, 140 bin lira oldu. Bu işe başladığımda bir işçi çalıştırıyordum. Şimdi 4 kişi istihdam ediyorum. Ürünlerimizi Türkiye'de birçok ile gönderiyoruz. Özel firma, kamu kurum ve kuruluşlar ile sendikalar olmak üzere birçok yerden siparişler alıp çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.