29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru
KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çetinkaya, mesajında, demokraside kalitenin yükseltilmesi, ülkede gerçek barışın ve huzurun yakalanarak istikrarın artması ile yeni Türkiye vizyonuna ulaşılacağına inandığını ifade etti.

Ülkenin her köşesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıl dönümünü büyük bir coşku ve kıvançla idrak etmenin haklı gurur ve sevincini yaşadıklarını vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ortak eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakarlıklarla kurdukları bağımsızlığımız ve geleceğimizin sembolü cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılıkla devam edecektir. Demokrasimizin kalitesinin yükseltilmesi, ülkemizde gerçek barış ve huzurun yakalanmasının yanı sıra, istikrar, refah ve güvenliğin de teminatı olacak muasır medeniyet hedefi yeni Türkiye vizyonu ile yakalanmış olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükran ve minnetle anıyorum."

Başkan Bahçeci ise, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutladıklarını vurguladı.

Cumhuriyetin, Atatürk'ün önderliğinde, milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser doluğunu hatırlatan Bahçeci, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet, gözü daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Atatürk, halk egemenliğine dayalı bir devlet şekli olan Cumhuriyetin, Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğuna inanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Bu gururlu gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.