3. High Tech Port by MÜSİAD Fuarı tanıtım toplantısı

3. High Tech Port by MÜSİAD Fuarı tanıtım toplantısı
Savunma Sanayii Müsteşarı Demir:- "Ülkelerle temaslarda bulunduğumuz zaman biz sadece ürün pazarlamak, tanıtmak amacıyla orada olmadığımızı özellikle vurguluyoruz. Bu ülkelerle ve firmalarla biz teknoloji paylaşımına da hazır olduğumuzu düşünüyoruz ve bun

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, yurt dışına yönelik faaliyetlerinde yalnızca ürün pazarlama anlayışıyla hareket etmediklerini belirterek, teknoloji paylaşımına da hazır olduklarını söyledi.

Demir, 3. High Tech Port by MÜSİAD Fuarı'nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yüksek teknolojinin sürükleyici gücünün savunma sanayi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son yıllarda özellikle savunma sanayi alanında yaptığı atılımlarla dikkatleri üzerine çektiğini belirten Demir, bu alandaki çalışmaların süreceğini de vurguladı.

Savunma sanayi şirketlerinin 3. High Tech Port by MÜSİAD Fuarı'nda çeşitli iş birliklerine imza atabileceğine değinen Demir, "Ülkelerle temaslarda bulunduğumuz zaman biz sadece ürün pazarlamak, tanıtmak amacıyla orada olmadığımızı özellikle vurguluyoruz. Bu ülkelerle ve firmalarla biz teknoloji paylaşımına da hazır olduğumuzu düşünüyoruz ve bunu öneriyoruz" diye konuştu.

- "Havacılık ve savunma sanayi stratejik sektörler"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin 4. sanayi devrimini yakalayabilmesi için şimdiden hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD olarak, yüksek katma değerli ürünlerinin artılması için önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Olpak, bunun için Ar-Ge'ye, inovasyona ve mühendislik bilgisinin daha fazla öne çıktığı teknoloji yoğun ürünlere ağırlık verilmesi gerektiği kaydetti.

Olpak, havacılık ve savunma sanayinin, hem yüksek teknoloji içeren, hem de ulusal güvenlik açısından stratejik önemi olan sektör olduğunu belirterek, "MÜSİAD olarak hedefimiz bu sektörleri yalnızca ulusal güvenlik açısından değil, ulusal ekonomi bakımından da stratejik sektörler haline getirmektir. High Tech Port, Türkiye’nin güçlü pazarını ve 10 yılda yüksek teknolojiye, Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımları, havacılık ve savunma sanayisinde kat ettiği yolu, en iyi ifade eden vitrin projesidir" ifadesini kullandı.

Fuarda Türkiye’nin ürettiği birçok yeni platformun da sergileneceğini vurgulayan Olpak, aynı dönemde gerçekleştirilecek Uluslararası İş Forumu'nda "İnovasyon Ekonomisi ve Refah" konusunun ele alınacağını belirtti.

- High Tech Port by MÜSİAD

Türk savunma ve havacılık sanayisinin iş geliştirme merkezi haline gelen High Tech Port by MÜSİAD Fuarının üçüncüsü 9-12 Kasım 2016 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşecek fuarın temel amacı, Türk savunma ve havacılık sanayi ile global piyasaların entegrasyonunu sağlamak, yeni pazarlar ve yeni ortak iş imkanları oluşturmak olarak belirlendi. Fuara 20’den fazla ülkeden delegasyon katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.