"30. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı"

"30. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal:- "Bu sene yarışmanın 30.'su düzenleniyor. İstanbulumuzun, ülkemizin ve kültürümüzün dünyaya tanıtımı adına önemli bir organizasyon. Daha önemlisi, yüzme sporunu halkımıza sevdirmesi adına önemli bir organ

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bu yıl 30'uncusu düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışmasının İstanbul'un, Türkiye'nin ve kültürün dünyaya tanıtılmasına önemli katkı yaptığını belirterek, "Daha önemlisi yüzme sporunu halkımıza sevdirmesi adına önemli bir organizasyon." dedi.

Uysal, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Ödül töreninin ardından gazetecilerin organizasyonla ilgili sorularını yanıtlayan Uysal, iki kıtayı birleştiren organizasyonun benzerinin dünyada olmadığını söyledi.

Yapılanın bir yüzme yarışmasından öte kıtaları buluşturma organizasyon olduğunu aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Böyle olunca da dünyada eşi benzeri olmayan bir organizasyon. İstanbul, bu manada iki kıtayı buluşturan bir konumdadır. Gerçekten dünyadan büyük bir ilgi var. Tabii çok güzel bir organizasyon ve kıtalararası bir özelik taşıyor. Böyle bir yarışma olunca uluslararası çok talep görüyor. Yaklaşık 54 ülkeden bin 200 yabancı sporcu var. Tabii, onlara ayrılan kontenjan bu kadar olduğu için. Eğer kontenjan bu kadar olmazsa katılımcıların sayısı 6-7 bin kişiyi bulabilirdi. Ülkelere tanınan kontenjan, internet üzerinden ilan edildikten 15-20 dakika içinde doluyor. Yoğun talebin olması çok güzel bir şey. Özellikle İstanbulumuzun ve kültürümüzün dünyaya tanıtılması açısında bu önemli bir şeydir. Ondan daha önemlisi, yüzme sporunu halkımıza sevdirmesi adına önemli bir organizasyon."

30 yıl önce 64 kişi ile başlayan yarışmanın bugün binleri geçen katılımcıya ulaşmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine Uysal, "Tabii, asıl ufuk ve ileriyi görmek bu olsa herhalde. Başlatılan bir şeyin gelecekte uzun soluklu ve kalıcı olması da önemli. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması hem uzun solukluk hem de kalıcı olmuş. Bu organizasyonu 30 yıl öncesinden başlatanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Herhalde onlar da bu işi başlatırken, bu kadar uzun soluklu olacağını çok tahmin etmiyorlardı. Gün geçtikçe belki de ülkemizin en önemli organizasyonlarından biri haline gelir. Çünkü iki kıtayı birleştiren bir hadisedir. İstanbul Boğazı ve Çanakkale dışında iki kıtayı birleştiren başka bir yer yor." yanıtını verdi.

Benzeri organizasyonlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini ve veremeye devam edeceklerinin altını çizen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz artık bu organizasyonu büyükşehrimizin aynı zamanda bir görevi ve sorumluluğu olarak görüyoruz. Her manada ve her zaman destek vermek anlamında Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Yüzme sporunun halkımıza sevdirilmesinde emeği geçen; Olimpiyat Komitemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene çok daha güzel bir organizasyonla yine burada olacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.