"45'lik Vosvosu" İle Yolların Tozunu Attıracak

"45'lik Vosvosu" İle Yolların Tozunu Attıracak
Zonguldak'ta yaşayan Yusuf Şeref, bir yıldır garajda beklettiği "Sheriff" isimli 1974 model klasik otomobilini yenileyerek yeniden yollarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor- İnternet üzerinden 7 bin 500 liraya satın aldığı otomobilin bakım ve onarımı içi

ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta yaşayan Yusuf Şeref, bir yıldır garajda beklettiği "Sheriff" isimli 1974 model vosvosu yenileyerek yeniden yollarla buluşturdu.

Kentte memur olarak çalışan Şeref, bir süre önce halk arasında "vosvos" olarak bilinen Volkswagen marka klasik otomobili almaya karar verdi.

Şeref, uzun araştırmaların ardından internet üzerinden 7 bin 500 liraya satın aldığı 1974 model aracı, maddi sıkıntılar nedeniyle bakım ve onarımını yaptıramayınca garaja çekti.

Yusuf Şeref, bir yıl sonra otomobilin motor bölümünü yaptırıp camlarını, koltuklarını, jantlarını ve direksiyonunu yenileyerek bakım ve onarımdan geçirdi.

Bazı parçaları yurt dışından getirmek zorunda kalan Şeref, bakım ve onarımı için yaklaşık 27 bin lira harcadığı "Sheriff"i yeniden yollara döndürdü.

Eylül ayında dünya evine girecek olan Şeref, düğün arabası yapmayı düşündüğü otomobili ile balayına gitmeyi hedefliyor.

- "Aracı yenileme işi biraz zahmetli oldu"

Yusuf Şeref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobili internet üzerinden 7 bin 500 liraya aldığını söyledi.

Otomobilin kullanılamaz halde olduğunu, koltuklarının olmadığını ve motorunun çalışmadığını anlatan Şeref, "Aracımı orijinal olduğu için aldım. Bana maliyeti hemen hemen 35 bin liraya gelmiş oldu. Aracımı yaptırmak için biraz zor bir süreç geçirdim. Ustalarımızla aracı yenileme işine girmek biraz zahmetli oldu. Manevi ve maddi yönden bizi zorladı ama çok güzel bir iş çıkarmış olduk." diye konuştu.

Şeref, aracın bakım ve onarım sürecinin uzun sürdüğünü dile getirerek, "Çekme belgeli olduğu için trafikte değildi. Ankara'dan buraya taşımayla getirdim. Burada maddi durum biraz elvermediği için bir kış aracımı bekletmiş oldum. Maddi imkanları düzeltince aracımı yapmaya başladım. Bir kısmını kendi imkanlarımla yaptım. Bir yerden sonra ustalara iş düşüyor. Bulunmayan parçaları oldu, bunları da yurt dışından getirmek zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

- "Çok güzel bir araç haline geldi"

Şeref, kovboy filmlerini çok sevdiği için aracına "Sheriff" ismini verdiğini kaydetti.

İnsanların otomobiliyle ilgilenmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Şeref, şöyle devam etti:

"Aracım çok dikkati çekiyor. Yolda giderken selam verenler, korna çalanlar oluyor, aracımı durduranlar oluyor. Bu insana ayrı bir zevk, insanların aracımla ilgili bir şey sorması ayrı bir mutluluk veriyor. Aracı kasabanın 'Sheriff'nden toparlayıp yolların 'Sheriff'i haline getirdik. Çok güzel bir araç haline geldi. 'Sheriff'imiz bize ve Zonguldak'a ait."

Şeref, eylül ayında evleneceğini aktararak, gelin arabası yapmayı düşündüğü "Sheriff" ile balayına gitmeyi hayal ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.