"5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı" Sona Erdi

"5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı" Sona Erdi
Konferansın sonuç bildirgesinde, çocuğa yönelik her türlü şiddet, özgürlükten alıkoyma, işkence, insanlık dışı veya onur kırıcı muamele, zararlı geleneksel uygulamalar, her türlü ortamda ve alanda cezalandırmanın yasaklanması için harekete geçme çağrısınd

RABAT (AA) - Fas'ın başkenti Rabat'ta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı, yayımlanan sonuç bildirgesi ile sona erdi.

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) merkezinde gerçekleştirilen konferansın sonuç bildirgesinde, çocuklara yönelik her türlü şiddetin yasaklanması için hazırlanan Rabat Beyannamesi kabul edildi.

Beyannamede, çocuğa yönelik her türlü şiddet, özgürlükten alıkoyma, işkence, insanlık dışı veya onur kırıcı muamele, zararlı geleneksel uygulamalar, her türlü ortamda ve alanda cezalandırmanın yasaklanması için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Ayrıca beyannamede, çocuklara yönelik şiddetin pek çok şekilde gerçekleştiği belirtildi. Beyannamede, şiddetin çocuklara yönelik zararlı etkileri konusunda kamuoyu ve çocukların bilgilendirilmesine yönelik eğitim projelerinin hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

Rabat Beyannamesi'nde, çocukların korunmasına yönelik ulusal eylem planları geliştirilmesi, çocuklarla ilgili her türlü şiddete karşı ulusal stratejilerin geliştirilmesi gerektiği ve bu yönde yapılacak çalışmaların desteklenmesi talep edildi.

Başkent Rabat'ta geçen çarşamba günü başlayan 5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı'na Türkiye'yi temsilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile beraberindeki heyet katılmıştı.

"Güvenli bir çocukluğa doğru" temasıyla düzenlenen konferansta, çocuklara yönelik şiddet, İslam ülkelerinde çocuk işçiler ve güvenli bir çocukluk için hayata geçirilecek projeler ele alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.