5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri

5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri
- Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi:- "Bu sene organizasyonumuza 500 civarında güreşçimiz teşrif etti. Miniklerin eleme müsabakasıyla organizasyonumuz başladı. Kategorilere göre güreşçilerimiz yerlerini alacak. Türkiye çapın


ERZURUM (AA) - Erzurum'da Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri başladı.

Yakutiye ilçesindeki Olimpiyat Parkı'ndaki 5 bin kişi kapasiteli Murat Ertürk Er Meydanı'nda düzenlenen organizasyona, Türkiye'nin çeşitli kentleriyle, Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Dağıstan'dan yaklaşık 500 güreşçi katıldı.

Organizasyonda ilk olarak minikler ve yıldızlar 30-60 kiloda güreşçiler er meydanına çıktı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, davullu zurnalı organizasyonda, güreşçiler birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Minikler ve yıldızların eleme müsabakasıyla başlayan, 7 kategori, 16 sıklette yapılacak organizasyon, büyüklerin final maçı sonrası düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her spor branşında uluslararası organizasyonlara imza atan Erzurum'un karakucak güreşinin Kırkpınar'ı olduğunu söyledi.

Güreşçilere başarılar dileyen Kiremitçi, "Bu sene organizasyonumuza 500 civarında güreşçimiz teşrif etti. Miniklerin eleme müsabakasıyla organizasyonumuz başladı. Kategorilere göre güreşçilerimiz yerlerini alacak. Türkiye çapında bu konuda iddialıyız, inşallah bundan sonraki yıllarda da güreş organizasyonumuz devam edecek." dedi.

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alp Kılıç da organizasyonda güreşçilerinin mücadele edeceğini belirterek, "Miniklerin eleme turlarıyla başlayan organizasyon, büyüklerin 55 kilodan 95 kiloya kadar güreşleriyle devam edecek. Rakiplerini yendikçe sporcularımız finale doğru gidecek. Bütün güreşçilere başarılar diliyorum. Bu güzel organizasyondan dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Kıraç'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.