52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı yapıldı
- 24 Nisan'da İstanbul'da başlayacak 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 1 Mayıs'ta İzmir'de son bulacak- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga:"Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ülkemizin en önemli spor organizasyonudur. Katılan bütün takımlara başarılar


İSTANBUL (AA) - Bu yıl 52'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve sponsor firmaların temsilcileri ile davetliler katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turun Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkı nedeniyle çok büyük önem verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan tanıtıma bizzat katıldığını hatırlatan genel sekreter Kasırga, "Türkiye’nin son 13 yılda elde ettiği tarihi atılımın sonuçlarını spor alanında da görmemiz mümkündür. Bu süre içerisinde ülkemizdeki spor kulüpleri ve lisanslı sporcuların sayısında büyük artış olmuştur. Spordaki bu gelişme, bisiklet sporunda da etkisini göstermiştir. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ülkemizin en önemli spor organizasyonudur. Katılan bütün takımlara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda bu sene etap değişikliklerine gittiklerini belirterek, "Türkiye'nin tarihi yerlerini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Gelecek yıllarda bu etaplarımızı diğer bölgelerimize de yayacağız." ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu, turun bisiklet sporuna yaptığı katkılara dikkati çekerek, Türkiye'nin dünyada 14. sıraya yükseldiğini ve olimpiyat kotası aldığını açıkladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun yarış direktörü de değişti. Abdurrahman Açıkalın'ın yerine yeni yarış direktörü olan Roland Hoffer, bu sene değişen yarış güzergahı hakkında davetlilere bilgi verdi.


- 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda etaplar


52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 24 Nisan Pazar günü İstanbul'da başlayacak. Sekiz gün boyunca İç Anadolu, Akdeniz ve Ege'de devam edecek yarışlar, 1 Mayıs Pazar günü İzmir'de son bulacak.

Etaplar ve uzunlukları şöyle:

1. Etap: İstanbul-İstanbul 129.2 km

2. Etap: Kapadokya-Kapadokya 154.1 km

3. Etap: Aksaray-Konya 158.9 km

4. Etap: Seydişehir-Alanya 187 km

5. Etap: Alanya-Kemer 189.3 km

6. Etap: Kumluca-Elmalı (Göğübelli) 116.9

7. Etap: Fethiye-Marmaris 128.6

8. Etap Marmaris-Selçuk (İzmir) 201.7

- TUR 2016'ya katılan takımlar


Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (TUR) her biri en az 5 en fazla 8 sporcudan oluşan 11 profesyonel takım, yaklaşık 88 sporcu mücadele edecek.

Bünyelerinde farklı ülkelerden sporcuları barındıran takımlar arasında tescil edildikleri ülkelere göre İtalya'dan 3, Polonya'dan 2, Belçika, İspanya, Fransa, İsviçre, Brezilya ve ev sahibi ülke takımı olarak Türkiye adına yarışacak birer takım TUR 2016'da mücadele etmeye hazırlanıyor. 11 ekip arasında 2 profesyonel takım, 8 profesyonel kıta takımı ve 1 kıta takımı yer alıyor.

Profesyonel takımlar: Lampre-Merida (İtalya), Lotto Soudal (Belçika)

Profesyonel kıta takımları: Caja Rural-Seguros RGA (İspanya), Southeast-Venezuela, Nippo-Vini Fantini (İtalya), Delko Marseille Provence KTM (Fransa), Team Roth (İsviçre), Funvic Soul Cycles-Carrefour (Brezilya), Verva Activejet Pro Cycling Team, CCC Sprandi Polkowice (Polonya)

Kıta takımları: Torku Şekerspor (Türkiye)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.