52. Münih Güvenlik Konferansı

52. Münih Güvenlik Konferansı
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier:- "Krizleri etrafa dağılmak yerine ancak AB içinde birlikte hareket ederek çözebiliriz"

MÜNİH (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin şu anki iç ve dış krizlerden dolayı birbirine yaklaşması gerektiğini belirterek, "Krizleri etrafa dağılmak yerine ancak AB içinde birlikte hareket ederek çözebiliriz" dedi.

Steinmeier, 52. Münih Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününün açılış konuşmasında, Ukrayna sorunun çözümüne ve AB içinde birlikteliğin sağlanmasının önemine değindi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Ukrayna sorunun çözümünde önemli bir rol oynadığını hatırlatan Steinmeier, sorunun tam anlamıyla çözümünden uzak olunsa da AGİT'in Minsk Anlaşması'na gelene kadarki faaliyetlerinin çok önemli olduğunu aktardı. Steinmeier, "Bu anlaşma olmasaydı şu an çok daha tehlikeli bir yoldaydık" dedi.

- "Krizler, AB içinde birliktelikle çözülebilir"

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, AB ülkelerinin şu anki iç ve dış krizlerden dolayı birbirine yaklaşması gerektiğini belirterek, "Krizleri etrafa dağılmak yerine ancak AB içinde birlikte hareket ederek çözebiliriz" dedi.

Avrupa içindeki merkezkaç kuvvetlerinin de oldukça büyük olduğunu vurgulayan Steinmeier, "Münih Güvenlik Konferansı'nda bir mesaj göndermek ve birlikte çok çalışmak zorundayız ki gelecek seneki Münih Güvenlik Konferansı'nda bu yılki Avrupa Birliği'nin aynısını bulabilelim" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.