53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: -"Milli sporcularımızın burada dünyanın en iyi isimleriyle yarışıyor olması bisikletin Türkiye'de yükseldiğini gösteriyor"

MUĞLA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bu sporun Türkiye'de yükseldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Turun 3. etabı Fethiye-Marmaris yarışının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Küçükbakırcı, bu etabın sonunda milli bisikletçi Onur Balkan'ın beyaz mayoyu korumasının sevindirci olduğunu kaydetti.

Marmaris'te yarışa yoğun ilgi gösterildiğini ve etabı güzel bir şekilde tamamladıklarını aktaran Küçükbakırcı, ilçede büyük bir coşku ile karşılandıklarını ifade etti.

"TUR-2017"nin dünya klasmanında bir yarış olduğuna dikkati çeken Küçükbakırcı, "Milli sporcularımızın burada dünyanın en iyi isimleriyle yarışıyor olması bisikletin Türkiye'de yükseldiğini gösteriyor. Sporcularımız genel klasmanda olmasa bile en azından bir iki etap birinciliği elde edebilir, buna da çok yaklaştılar." diye konuştu.


- "2 milyar insan bizi izliyor"


Küçükbakırcı, daha önce Eurosport'un turu ikinci kanalından yayınladığını bu yıl ise birinci kanalından sporseverlerle buluşturduğunu dile getirdi.

Birinci kanaldan 700 milyon eve direkt yayın verildiğini kaydeden Küçükbakırcı, "Bu da 2 milyar insan bizi izliyor demek. Burada Türkiye'nin güzellikleri yayınlanıyor. Dünya da bizi izliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi spor insanın ortak dilidir. Dil farklılığı olan insanlar yarışıyor ve izliyor." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.