7. Dünya Türk Havlu Ve Bornoz Festivali

7. Dünya Türk Havlu Ve Bornoz Festivali
DENİZLİ (AA) - Denizli'de düzenlenen "7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali"nde protokol üyeleri, bornozla kortej yürüyüşü yaptı.Denizli Tekstil...

DENİZLİ (AA) - Denizli'de düzenlenen "7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali"nde protokol üyeleri, bornozla kortej yürüyüşü yaptı.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde, Güney Ege Kalkınma Ajansının destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında, Denizli Ticaret Odası önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar bando eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte sanatçı İrem Derici ve beraberindekiler klasik arabalara binerek korteji takip etti.

Bu sırada Derici sevenleriyle konuştuğu bir anda üzeri açık otomobilin aniden hareket etmesiyle düşme tehlikesi atlattı. Derici'yi kamyonette bulunanlar tuttu.

Kamyonetin arkasına konulan Denizli horozu heykeline de bornoz giydirilmesi dikkat çekti.

Öte yandan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 7 yıldır düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Denizli'de düzenlenen bu etkinliğin önemine dikkati çeken Öztürk, "Denizlimizde havlu ve bornoz üretiliyor. Artık tüm dünya bunu biliyor. Bu gibi etkinliklerle de bu işler daha güzel görülmüş oluyor. Destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz da etkinliğin 30 Mart'ta İstanbul Sultanhamam'da düzenlenecek kortejle son bulacağını ve etkinliği gelecek yıllarda yurt dışına taşıyacaklarını ifade ederek, "Türk havlu ve bornozunu tanıtmak için her yıl bu güzel etkinliği düzenliyoruz. Dünyada Türk havlu ve bornozuna büyük bir ilgi var. Çünkü biz kalitemizden çok eminiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.