7 yılda 2 bin hastanın derdine derman oldular

7 yılda 2 bin hastanın derdine derman oldular
Bolu'da, "hasta ziyaretleri" programı kapsamında, 7 yılda 2 bin hasta evinde ziyaret edilerek dertleri dinlendi

BOLU (AA) - Bolu Belediyesince başlatılan "hasta ziyaretleri" programı kapsamında, 7 yılda 2 bin hasta evinde ziyaret edilerek dertleri dinlendi.

Bolu Belediyesini 7 yıl önce telefonla arayarak yardım isteyen bir engelliyi Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ziyaret etmesiyle başlayan ve o günden sonra her hafta perşembe günleri devam eden "hasta ziyaretleri" programı kapsamında, 7 yılda 2 bin hasta evinde ziyaret edildi.

Belediyenin öncülük ettiği ziyaretlere Belediye Başkanının yanı sıra, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Türk Kızılayı yetkilileri ile AK Parti Bolu İl teşkilatında görevli bazı yetkililer de katılıyor.

Ziyaretlerde, gerek sağlık gerekse ekonomik ve sosyal açıdan destek talep eden hasta ve yakınlarının sorunları anında çözülmeye çalışılıyor.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, son olarak Bolu'nun Yumrukaya köyünde ikamet eden ve kalp rahatsızlığı bulunan 39 yaşındaki Barış Aygül'ü evinde ziyaret etti. Hasta hakkında ailesinden ve doktorlardan bilgi alan Yılmaz, Aygül'ün sorunlarını dinledi.

Hasta ziyaretleri hakkında AA muhabirine bilgi veren Belediye Başkanı Yılmaz, bunun sadece belediyenin yaptığı bir çalışma olmadığını ifade ederek kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Hasta ziyaretlerinin çok dua aldıkları bir çalışma olduğuna değinen Yılmaz, "Bu vesile ile hasta olan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz ama onun yanında ne tür derdi sıkıntısı varsa bu sağlık olur, sağlık dışı olur. Bunların tamamına çözüm ürettiğimiz bir çalışma bu. Herkesin zevk aldığı bir çalışma. Onun için bize destek veren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün kurumlarımız, üst düzeyde bu çalışmaları takip ediyorlar" diye konuştu.

Yılmaz, bu çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Herhalde Türkiye'de ilk defa bu kapsamda memnuniyet duygusunu arttıran ve vatandaş açısından da kendisine sahip çıkıldığı imajı veren önemli bir çalışma. İnşallah, Türkiye'ye de örnek olacak bir çalışma olacak. Hastalarımız, çok memnun, bize dua ediyorlar, bizler de onların duası sayesinde hizmetlerimize devam etmeye çalışıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.