Uğur Özteke

Uğur Özteke

% 76.6’nın Hizmetinde Olmak mı? Yanlış

% 76.6’nın Hizmetinde Olmak mı? Yanlış

Kim ne derse desin Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli her seçim sonrası Türkiye rekorları kıran başarılı bir başkandır. Sayın Hançerli sandıktan hep böylesine ezici bir üstünlük ile çıkmasına rağmen kendisine oy verenlerden tutun da partililere kadar büyük bir kesim Başkan için yüzlerini buruştururlar. Başkan’ın inşaatçılığından, aksi olmasına, suratının gülmemesinden aksiliğine, ketumluğuna kadar bilmediğimiz duymadığımız ne varsa bize anlatıp rahatlarlar(!).

Daha şurada seçimlerden çıkalı bir hafta olmadı. İki gün önce Tahir Başkan’ı eleştirenler Mehmet Hançerli’yi de eleştiriyorlardı. Bir haftadır Organize Sanayi, BÜSAN’da, Matbaacılar’da dolaşıyoruz. Dolayısıyla da bu şikayetleri de dinliyoruz.

Dünde aynen böyle oldu. 3. Organize Sanayii Bölgesin’de bir iş adamımızla sohbet ederken abimiz “Uğurcum Hançerli’nin bilbordlardaki ilanını gördün mü?” diye sordu. Görmemiştim. Bunu söyleyince “Buradan giderken bir bak. Hatta fotoğrafını çek de gazeteye bir bas. Kendisine oy veren yüzde 76’ya hizmet verecekmiş. Böyle Başkanlık olmaz. Sen Karatay’ı kucaklayacaksın kardeşim” diyordu.

Ortam kalabalıktı. Aslında ben de böyle bir soru sormamalıydım ama lüzumsuzluk yaptım sordum, “Abi yoksa sen Başkan’a oy atmadın mı?” abimiz sakin bir şekilde konuşmasına devam etti: “Ben de Hançerli’ye oy verdim. 100 tane işçi çalışır burada. Bütün işçilerimin AK Parti’ye oy vermesi için tek tek söyledim. Ama ben oyumu Başbakan’a verdim. Ekonomik istikrar için oy verdim. Ben ne bu vekillere oy veririm ne de belediye başkanlarına” diyerek açtı ağzını ve organize sanayi bölgesi için şikayetlerini tek tek anlattı.

Organizeden dönerken o reklam tabelasını aradım. Gerçekten de “TEŞEKKÜRLER KARATAY % 76.6 hizmetinizdeyiz” deniyordu. Bu farklı ve yanlış yorumlara açıktı. Ve öyle bakıldığı zamanda vatandaş haklı idi. Biz de biliyorduk ki Sayın Hançerli asla böyle bir şey demek istememişti. Yalnız Sayın Başkan’ı yakından tanıyan birisi olarak size bir şey söyleyeyim mi? Başkan’ın ne basına ne de bu tasarımları yapanlara ihtiyacı var. Başkan her şeyi kendisi yapar.

EVLİYA ÇELEBİ PARKI’NIN EKSİKLERİ

Önceki akşam bir abimiz aradı. Meram Yeni Yol’da daha resmi açılışı yapılmayan güzel bir park var. Evliya Çelebi Parkı olacak burası. Bizim sağından solundan araba ile geçerken burası eskisinden çok daha güzel ve şirin görünüyordu. Ama bu abimiz orada yürüyüş yapıyormuş. Perşembe günü sabah yürüyüşü sırasında tuvalete gitmek istemiş. Ancak birde ne görsün. Kapıları götürmüşler.

Yine abimizin dikkat çektiği bir durum. Çocuk oyun alanından tuvalete gitmek isterseniz yol yokmuş. Çimlerin üzerinden geçmek zorunda imişsiniz. Çimler sulandığı için de durum hiç hoş değilmiş. 

….

İşte 10 yıldır söylediğimiz yere geliyoruz. Burası Tahir Başkan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu bir parktır. Burası yapılırken Başkan’ın bir tek ağaç dahi kesilmemesi için nasıl hassasiyet gösterdiğini de biliyoruz. Ama park daha açılmadan şikayetler geliyordu.

Büyükşehir’de birileri ne demek istediğimizi anlamıştır herhalde.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Elini tutan insan yanlışsa her mevsim kıştır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücülerden bayanlar şikayetçi olmadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR