"8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ı Anma Toplantısı"

"8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ı Anma Toplantısı"
Okan Üniversitesi'nde düzenlenen programda Özal'ın yakın arkadaşları anılarını anlattı

İSTANBUL (AA) - 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 23'üncü yılında Okan Üniversitesi'nde düzenlenen bir programla anıldı.

Üniversitenin Tuzla Kampüsü'nde gerçekleşen programa Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ile eski bakanlardan Lütfullah Kayalar ve Halil Şıvgın, eski Meclis Başkanı Kaya Erdem, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Özal'ın hayatı, konuşmaları ve anılarının anlatıldığı bir belgeselin gösterildiği programda, arkadaşları ve onunla aynı dönemde siyaset yapan isimler merhum cumhurbaşkanı ile olan anılarını anlattı.

Okan Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özal döneminde onun yakınında olan bir iş adamı olduğunu söyledi.

Özal'ın kendilerine dünyayı tanıttığını ve rekabetçi olmayı öğrettiğini belirten Okan, "Ayrıca bütün dünyayı tanıtırken, seyahatlerinde de kendi içimizdeki iş adamı, bürokrat ve birçok siyasetçiyi yakınlaştırdı. Çok yakın bir ilişkimiz vardı. Dünyaya açılmamızda o bize çok katkı sağladı. Bütün seyahatlere biz de katılıyorduk, bizi devlet başkanlarıyla tanıştırıyordu. Biz de çalışmalar yaparak işler alıyorduk. Örneğin Okan Grubu'nun Türkmenistan'a, Kazakistan'a gidip büyük projeler yapmasında onun bu yaklaşımları vesile olmuştur. Dolayısıyla üniversitemizde bugün merhum Özal için bir anma töreni düzenledik." ifadelerini kullandı.

Lütfullah Kayalar ise, güzel bir anma töreni tertip edildiğini belirtti.

Anavatan Partisi'nin kuruluşundan kapanışına ve Özal'ın vefatına kadar hep yanında olduğunu anlatan Kayalar, "Yirmi senemiz birlikte geçti. Şunu söyleyebilirim, Özal sabır, hoşgörü ve düşünmenin bir arada olduğu ve bunları Türkiye'ye özveriyle veren, Türkiye için gerçekten hayatının her bir saniyesini harcamış olan birisidir." diye konuştu.

"Özal siyaset yaptı ama bence hiçbir zaman sadece siyasetçi olan birisi olmadı." diyen Kayalar, şöyle devam etti:

"Özal'ın düşüncelerinin odak noktası ve öznesi Türkiye, Türk insanı ve Türkiye'nin dünyaya açılmasıydı. Nitekim Anavatan Partisi'ni kurduğunda Türkiye ekonomik ve sosyal olarak fevkalade sıkıntılı bir dönem içindeydi. Bu dönemde uzlaşmayı ve birleştiriciliği ön plana alarak Türkiye'nin bir değişim sürecine girmesini ve dünyayla buluşmasını sağlamıştır. Başlatmış olduğu bu politikalarla o günden bugüne Türkiye'yi gerçekten dünyaya açan politikalar olarak gelmiştir. Tekrar Allah rahmet eylesin diyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.