8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Kadın emeğinin ve iş gücünün artması için kadınların sosyal ve hukuksal açıdan her zaman arkasındayız"- TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Eyüboğlu: - "Türkiye'nin gelişmiş ülkeler ligine çıkabilmesi izlenecek kamu politikalarına

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin en fazla kadın üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, "Kadın emeğinin ve iş gücünün artması için kadınların sosyal ve hukuksal açıdan her zaman arkasındayız" ifadesini kullandı.

Palandöken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dil, din ve ırk ayrımı olmaksızın kadınlara daha özgür ve eşit şartlar sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kadınlar için yeni projeler hazırladıklarına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar verdiğimiz girişimcilik projelerinden yararlananların yüzde 55'i kadınlarımızdır. TESK olarak yapmış olduğumuz sicil araştırmalarından da anlaşıldığı üzere evine ekmek götürmek isteyen, kendi alın terleri ile paralarını kazanan 236 bin 63 kadın üyemiz esnaf ve sanatkar olarak ekonomiye katkı sağlamaktadır. Kadın emeğinin ve iş gücünün artması için kadınların sosyal ve hukuksal açıdan her zaman arkasındayız. Kadın emeğinin değerinin artması, onların toplum içindeki yerlerinin yükselmesi ve öne çıkmaları için tüm gayretimizle onların yanında olmaya devam edeceğiz."

Palandöken, Türkiye'nin en fazla kadın üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, açıklamasında, "Kadın emeğinin ve iş gücünün artması için kadınların sosyal ve hukuksal açıdan her zaman arkasındayız" ifadesine yer verdi.

Kadınları TESK tarafından gerçekleştirilecek eğitim programlarına davet eden Palandöken, daha adil ve demokratik bir Türkiye'de kadınların lokomotif rol üstleneceği değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk kadınının toplumdaki statüsü hala arzu edilen düzeyde değil"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu da yayımladığı mesajında, Dünya Ekonomik Forumu’nun 2015 Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’nde Türkiye'nin, 145 dünya ülkesi içinde 130’uncu sırada yer aldığını ifade etti.

Türk kadınının toplumdaki statüsünün hala arzu edilen düzeyde olmadığını kaydeden Eyüboğlu, mesajına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gelişmiş ülkeler ligine çıkabilmesi izlenecek kamu politikalarına bağlı olduğu kadar, toplumsal zihniyetin kadın-erkek eşitliği yönünde geliştirilmesine de bağlıdır. Türkiye’de kadınların eğitim olanakları ile ücretli, işveren ya da girişimci konumunda istihdam olanaklarının artmasına, böylece kadının ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmaya yaptığı katkıların hızla gelişmesine kurumsal amaçları içerisinde öncelikli yer veren TİSK, doğrultudaki çalışmalarını etkinleştirerek sürdürecektir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.