8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, göçmen kadınlara yönelik çalışmalarda bulunan Nurcan Girgin’e liyakat nişanı verdi

BERLİN (AA) – Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, göçmen kadınların Alman toplumuna uyum sağlamalarına yönelik çalışmalar yapan Nurcan Girgin’e liyakat nişanı verdi.
Gauck, Cumhurbaşkanı konutu “Schloss Bellevue” Sarayında, 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen törende, gönüllü çalışmalar yapan 23 kadını liyakat nişanıyla ödüllendirdi.
Hamburg kentinde göçmen kadınlara yönelik çalışmalar yapan Nurcan Girgin de Almanya Liyakat Nişanını Gauck’un elinden aldı.
2001 yılında Türk kadınlar için bir buluşma yeri kuran Girgin’in 2003 yılından beri de "Flaks" adlı bir kadınlar merkezinde gönüllü faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.
Girgin’in burada özellikle Türk kadınlar için Alman toplumunu anlamaya yönelik çalışmalar yaptığı kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Gauck, törende yaptığı konuşmada, kadınların erkeklere göre daha az yönetici pozisyonda olduğunu belirterek, böylelikle kadınların daha az algılandığı ve nadiren takdir edildiğini dile getirdi.
Gauck, kadınların yönetici pozisyonunda daha fazla yer bulmalarının desteklenmesini ve aynı işi yapan erkeklerin ve kadınların eşit ücret almalarını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.