8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Bolu'da temizlik işçisi olarak çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikleri uzaktan izledi

BOLU (AA) - Bolu'da temizlik işçisi olarak çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikleri uzaktan takip etti.

Bolu'da 9 farklı sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan "Bolu Kadın Dayanışması" tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Bolu Belediye Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Bolu Valisi Aydın Baruş'un eşi Nagihan Baruş ile Anıtpark'a kadar belediye bandosu eşliğinde yürüdü. Anıtpark'ta bulunan Atatürk Heykeli'ne çelenk bırakan Bolu Kadın Dayanışması üyeleri daha sonra yapılan konuşmanın ardından dağıldı.

Bu esnada parkta bulunan ve temizlik işi yapan 5 kadın işçi, kutlamaları uzaktan izledi.

Eşiyle Bolu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalıştığını belirten 42 yaşındaki Hatice Karmış, yaptığı açıklamada, "Ben de burada çalışıyorum. Olanlar hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece izliyorum. Biz işimizin peşindeyiz. Sadece uzaktan dinliyoruz. Haklarımızı öğrenmek, bilgi almak istiyoruz" dedi.

Kadınların şiddet görmemesini isteyen Karmış, güzel bir ortamda yaşamayı diledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.