8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Filistin Kadın İşleri Bakanı Ağa: "Gazze'deki kadınlar ekonomik ve psikolojik açıdan çok zor durumda bulunuyor. Kadınlar, 10 yıldır devam eden boğucu İsrail ablukasının bedelini ödüyor" - FHKC Siyasi Büro Üyesi Ebu Dıkka: "8 Mart, İsrail hapishaneleri

GAZZE (AA) - Filistin Kadın İşleri Bakanı Hayfa el-Ağa, Filistin kadınının İsrail ablukası ve saldırıların bedelini ödediğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Ağa, "Gazze'deki kadınlar ekonomik ve psikolojik açıdan çok zor durumda bulunuyor. Kadınlar, 10 yıldır devam eden boğucu İsrail ablukasının bedelini ödüyor" dedi.

Filistinli kadınların durumunun, Gazze'deki olumsuz insani ve ekonomik şartlar nedeniyle günbegün kötüye gittiğini söyleyen Ağa, İsrail'in 2014 yılındaki son saldırılarının kadınlarda iyileşmesi zor travmalar bıraktığını ifade etti.

Sol eğilimli Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro Üyesi Meryem Ebu Dıkka da "8 Mart, İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın tutukluların ve eşlerinin, evlerini kaybeden yaralı kadınların acılarını tazeliyor. Gazze'de kadınlar barış hayalleri kuruyor. Savaştan ve trajedilerden uzak yaşamak istiyor" ifadelerini kullandı.

Ebu Dıkka, uluslararası toplumun Filistin kadınına ekonomik ve psikolojik destek sunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

- "Kadınlar arasındaki işsizlik oranı yüzde 63'ten fazla"

Öte yandan Kadın Eylem Komitesi Federasyonu tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki kadın işsizlik oranının yüzde 63'ten fazla olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail saldırılarının geride bıraktıkları ve abluka nedeniyle 2015'in Filistin kadını için en zorlu yıllardan biri olduğu ifade edildi.

İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze'ye düzenlediği ve 51 gün devam eden saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 bin yerleşim yeri kullanılamaz hale gelmişti. İsrail, 2006 yılında yapılan demokratik seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden abluka uygulamaya başlamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.