8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde çalışan 669 kadın personele, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla idari izin verildi- Belediye Başkan Vekili Cephaneci:- "Bizde kadınlarımız özgür. İstedikleri gibi yapabilirler ama işimiz hiçbir zaman aksamadı, aksamaz

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın personellerine izin verdi.Muratpaşa Belediyesinde yönetici, memur, işçi ve hizmet alımı yolu ile çalışan 669 kadın personele, toplu sözleşme şartları kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde idari izin kullandırıldı.Kadın çalışanların büyük bir kısmı idari iznini kullanırken, işlerin aksamaması için bazı birimlerde sabah ve öğlen şeklinde yarım gün izin verilirken diğer birimlerde ise bugün çalışanların yarın izin yapmaları kararı alındı.
- "İşimiz hiçbir zaman aksamadı"
Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak kadınlara ağırlık ve önem veren bir belediye olduklarını söyledi.Atatürk döneminde kadına verilen öneme karşın, günümüzde kadınların biraz geri plana itilmiş durumda olduğunu ifade eden Cephaneci, bayanların toplu sözleşme kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izin alma hakları olduğunu belirtti.Cephaneci, belediye olarak onlar izin almadan onları idari izinli saydıklarını belirterek, bundan sonra da toplu sözleşme süresince de kadınların 8 Mart'ta izinli olacaklarını dile getirdi.Kadın personellerin izinli olmalarına karşın "yarımız sabah, yarımız da öğleden sonra gelsin" diyerek bunu uygulayanların olduğunu anlatan Cephaneci, "Biz de kadınlarımız özgür. İstedikleri gibi yapabilirler ama işimiz hiçbir zaman aksamadı, aksamaz da" dedi.
- "Herkes şaşırdı, inanamadılar"
Belediye personeli Necla Hatipoğlu ise toplu sözleşme kapsamında 8 Mart'ta izin alma haklarının olduğunu bilmelerine karşın, bu zamana kadar böyle bir uygulama yapılmadığını söyledi.Antalya'da bunu uygulayan tek belediyenin Muratpaşa Belediyesi olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Herkes çok şaşırdı, inanamadılar. Başkanımız, kadınlara belediye olarak ne kadar değer verdiklerini bir kez daha göstermiş oldu" diye konuştu.Hatipoğlu, görev yaptığı Halkla İlişkiler Müdürlüğünde kadın ağırlıklı oldukları için personelin bir kısmının bugün, bir kısmının da yarın izinlerini kullanacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.