8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
CHP Çorum İl Başkanlığınca kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla Atatürk Anıtı'nda oturma eylemi yapıldı

ÇORUM (AA) - CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştirildi.

Gün dolayısıyla Yunus Emre Parkı'na gelen CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ile partililer ve vatandaşlar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Suvacı, burada yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük emekçilerinin kadınlar olduğunu, çünkü kadınların Allah'ın yarattığı en değerli varlık olan insanları yetiştirdiğini söyledi.

Kadınların özgür ve hür iradeli olmasının ülkenin gelişmesinde etkisi bulunduğunu dile getiren Hasan Suvacı, "Bizler ne kadar kadınlara değer verir, ilgi gösterirsek, o ölçüde de yüksek karakterde insanlığa yararlı bir toplum oluştururuz" dedi.

Firdevs Yalçın da kadınların çileli koşullarıyla değil, toplumdaki başarılarıyla anılacağı bir gelecek için çalıştıklarını anlattı.

Kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesinin önemine değinen Yalçın, "Toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimde kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarıyla taçlandırması içindir" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından partililer tarafından kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla oturma eylemi yapıldı.

Yaklaşık 15 dakika süren oturma eylemi yapan partililer, daha sonra dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.