8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Antalya ve Muğla'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya ve Muğla'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Antalya Kadın Platformu tarafından düzenlenen program kapsamında bir grup kadın, Atatürk Caddesi'ndeki Hadrian Kapısı önünde bir araya geldi.
Ellerinde meşale, döviz ve pankartlarla burada bir süre slogan atan grup, Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatarak, Saat Kulesi'ne yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine bir süre yolu trafiğe kapatan grup, daha sonra tramvay yolundan yürüyüşe geçti. Ellerinde meşalelerle Saat Kulesi önüne gelen gurup, burada yaptıkların basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu arada, tramvaydaki bazı yolcular uzun sürede beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, tepki gösterdi.

Serik Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından dua yapıldı.
Kaymakam Rıfat Altan, burada yaptığı konuşmada, kadınların sadece bir gün değil yılın 365 günü baş tacı edilmesi gerektiğini belirterek, kadın haklarının aslında İslamiyet ile geldiğini ifade etti.
Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde İslamiyetin kadınlara haklar verdiğini anlatan Altan, Batı'da hak gibi görünen bazı uygulamaların aslında kadınları sömürmeye yönelik uygulamalar olduğunu dile getirdi.

- "İçinde Kadın Olsun" adlı fotoğraf sergisi açıldı

Kutlamalar kapsamında, Muğla'nın Marmaris İlçe Belediyesi önündeki toplanan bir grup kadın, ellerinde çeşitli dövizlerle 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na yürüdü.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Şenay Kılın, kadınların hayata daha fazla katılmaları gerektiğini ifade ederek, elde ettikleri hakları sonuna kadar koruyacaklarını vurguladı. Burada öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.
AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Cavidan Öner ve partililer de hastanelerde çalışan kadınları ve hastaları ziyaret ederek, karanfil verdi. Huzurevini de ziyaret eden Öner ve beraberindekiler, yaşlılarla bir süre sohbet etti.
Etkinlikler dolayısıyla Marmaris Belediyesi çok amaçlı salonunda "İçinde Kadın Olsun" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.