8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sakarya Valisi Coş:- "Kadınların en büyük düşmanı terördür, şiddettir"

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kadınların en büyük düşmanının terör ve şiddet olduğunu söyledi.

Coş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit aileleri onuruna düzenlenen etkinlikte, şehit ailelerinin, şehit eşlerinin ve çocuklarının şeref misafirleri olduğunu söyledi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kentin değişik yerlerinde etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Çoş, şöyle konuştu:

"Fedakarlık timsali olan şehit annelerini, eşlerini ve çocuklarını bu önemli günde de unutmadık. Yüreğimizin, kalplerimizin, gönlümüzün onlarla birlikte olduğunu göstermek için bu etkinliği düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Kadınlar Günü özel bir gündür. Şehit anne ve eşleri dünya kadınları arasında en mümtaz bir yere sahiptir. Evlatlarını, eşlerini bu vatan için, bu bayrak için şehit vererek feragat ve fedakarlığın en yücesini göstermişlerdir. Bundan dolayı milletimizin ebedi minnet ve şükranlarını her vesileyle ifade etmemez gerekiyor. Şehit yakınlarımız her zaman milletimizin göz bebeğidir."

"Evlatların, eşlerin şehit olmasına neden olan terör eylemlerini de bugün vesilesiyle lanetlemezsek eksik kalır. Kadınların en büyük düşmanı terördür, şiddettir" diyen Hüseyin Avni Çoş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu önemli günde terörü ve şiddeti bir kez daha lanetlemezsek kutlamalarımız, bugün oluşturmaya çalıştığımız farkındalık eksik kalır.Özellikle terörü şirin göstermeye çalışan, teröristleri masum ve sevimli göstermeye çalışan bazı bölücü, yıkıcı, kökü dışarıda kampanyaların yürütüldüğü ve bir takım akademik payeler edinmiş sözde akademisyenlerin de devletimize katil yaftası yakıştırmaya çalıştığı, canıyla kanıyla teniyle milli ve manevi değerlerimizi korumaya çalışan güvenlik güçlerimizi katliamcı gibi göstermeye çalışan söz konusu kötü niyetli şahısların içeride ve dışarıda yankılandırmaya çalıştıkları olumsuz propagandaların iftiradan ibaret olduğunu bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Dünyada barışın egemen olması, çatışmaların ve şiddetin ortadan kalkması, kan ve gözyaşının dinmesi, huzurun egemen olması için inşallah hep beraber çalışacağız, dua edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımızda bunu başaracağımıza da inanıyorum. "

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.