8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Ürdün'de, "Kadınlar Günü" dolayısıyla festival düzenledi

AMMAN (AA) - Ürdün'de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla festival düzenlendi.

Ürdün Kadınlar Birliği'nce başkent Amman'da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, ülkenin önde gelen 100 kadın yazara ait eserlerin yer aldığı kitap fuarı açıldı, el emeği ürünlerin sergilendiği kadın el sanatları pazarı kuruldu.

Ürdün Kadınlar Birliği Başkanı Tehani eş-Şahşir, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, kadınların, ayrımcılık ve eşitliğe aykırı uygulamalar içeren kanunların iptali için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Şahşir, "Tecavüzcünün, mağdurla evlendiği durumda kovuşturmadan muaf tutulmasını içeren Ceza Kanunu'nun 308. maddesinin iptali ile kadının parlamentoda temsilinin artırılması için çalışacağız" dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro üyesi Leyla Halid de Filistin kadınının dünyada özgürlük için mücadele verme konusunda örnek teşkil ettiğini belirterek, "Biz işgalin, hainliğin ve işbirlikçilerin ortadan kalkması için bugünü kutluyoruz" ifadesini kullandı.

Halid, "şiddete teşvik" iddiasıyla mahkum edilen FHKC üyesi milletvekili Halide Cerrar ile 14 yıldan bu yana İsrail hapishanelerinde tutulan Lina el-Cerbuni'nin de aralarında bulunduğu "Filistinli kadın esirlerin" serbest bırakılmasını da talep etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.