"9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı"

"9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Böldürmeyeceğiz bu vatanı bu hainlere. Bu fırsatı onlara vermeyeceğiz ve zaten bu Rabia'mızda ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Romanı'yla, Boşnak'ıyla, biz bu ülkede 79

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Böldürmeyeceğiz bu vatanı bu hainlere. Bu fırsatı onlara vermeyeceğiz ve zaten bu Rabiamızda ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Romanı'yla, Boşnak'ıyla, biz bu ülkede 79 milyon, tek millet." dedi.

Erdoğan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfının (TUGVA) Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlediği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'nda, salonda bulunanları selamladıktan sonra, "Buradan şu, muhterem salondan Filistin'in, Gazze'nin, Kudüs'ün cesur gençlerine, Afrika'nın mazlum gençlerine, Asya'nın çalışkan gençlerine selamlarımı iletiyorum. Suriye'nin kahraman gençlerini, Mısır'ın onurlu gençlerini, Arakan'ın, Afganistan'ın, Pakistan'ın, Bangladeş'in yürekli gençlerini selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlik vesilesiyle toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gençler, bu salonda dünyanın bütün renklerini, bütün güzelliklerini görüyorum. Karşılıksız sevgi, gerçek anlamını sizin işte bu kucaklaşmanızda buluyor. Sizler bu duruşunuzla, heyecanınızla, dayanışmanızla tüm dünyaya gerçek barış mesajı veriyorsunuz. Böylesine anlamlı, böylesine önemli bu buluşmayı tertip eden Türkiye Gençlik Vakfı ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'na teşekkür ediyorum. 23 Nisan'da başlayan ve bugün sona eren etkinliklerin ülkelerimiz, öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını, aramızdaki uhuvveti, muhabbeti daha da perçinlemesini Rabbimden niyaz ediyorum."

Erdoğan, buluşmanın Türkiye'deki misafir öğrencilerin yanı sıra aynı zamanda tam 7 ülkede ve yaklaşık 50 farklı şehirde düzenlenen buluşmaların, kucaklaşmaların da son halkasını oluşturduğunu aktardı.

Programa destek verenlere teşekkür eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Programa destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler Başkanlığımıza, Yunus Emre Enstitümüze, İnsani Yardım Vakfına, Türk Hava Yollarına, Turkcell ve Büyükşehir Belediyemize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Buradaki kardeşlik iklimini teneffüs etmek için programa iştirak eden tüm gönüllü kuruluşlarımıza ve temsilcilerine teşekkür ediyorum. Şu salonda ve ülkemizin diğer illerinde yürekleri bizimle atan, ilim için, bilgi için daha iyi bir eğitim için Türkiye'yi seçen tüm misafir öğrencilerimize ayrıca 'Hoş geldiniz' diyorum. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen bu buluşmanın güçlenerek yeni ülkelere yeni coğrafyalara taşarak devam etmesini ümit ediyorum. Bu vesileyle şu anda Güneydoğu'da, ülkemizin bir çok yerinde bu milletin vahdeti için, bu ümmetin vahdeti için bayrağımızın şanlı bir şekilde dalgalanması için vatanımızın 780 bin kilometre karede bir ve bütün olarak kalması için, devletimizin bekası için şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz" şeklindeki ayeti kerimeyi hatırlatan Erdoğan, "İşte onun için biz ne diyoruz, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Böldürmeyeceğiz bu vatanı bu hainlere. Bu fırsatı onlara vermeyeceğiz ve zaten bu Rabiamızda ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Romanı'yla, Boşnak'ıyla, biz bu ülkede 79 milyon, tek millet. İki, tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi ve üç 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır...' Şehit kanlarıyla yoğrulduğu için bu topraklar vatan oldu, bunu böyle bilmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi çıkmış bir tanesi, dünyanın değişik yerlerinde, 'Başkanlık sisteminin gelmesi için kan gerekir, kan diyor. Üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi mezhepçilik unsurudur, ikincisi ırkçılık unsurudur, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde, bu üç unsurun tamamı var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da o hava esmeye başladı. Herhalde oraya imrendiler. Baktılar ki bu iş, sandıkla gelmiyor. Girdiği her seçimde malum, aldığı netice ortada. Şimdi 'Acaba kanla netice alır mıyız?' diye buna bakıyor. Alamayacaksın. Bu milletin üstüne çıkamazsın. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Millet ne derse o olacak. Gençler, şunu da unutmayın, halk ne derse o olacak, Hak ne derse o olacak."

"Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde yapılan tezahüratlar üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz başka eğilmek yok. Bu yolda inandığımız gibi yürüyeceğiz" karşılığını verdi.

(Sürecek)


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.