9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı başladı

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı başladı
İSTANBUL (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Biz kardeşiz, biz geleceğiz" temasıyla...

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Biz kardeşiz, biz geleceğiz" temasıyla Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Samsun Canik Belediyesinin desteklediği ve 17 ülkeden öğrencinin yer aldığı mehteran takımı kısa bir gösteri sundu, Suriye Dans Grubu da yerel oyunlarını sergiledi.

Salondaki öğrenciler, Türk bayrakları ve geldikleri ülkenin bayraklarını taşıdı.

Misal mahlasıyla rap şarkılar söyleyen Resul Aydemir ise Alman sunucu Böhmermann'ı hicveden "Erdoğan burada" parçasını seslendirdi.

Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun da sevilen eserlerinden birkaçını seslendirdiği etkinlikte, sık sık tekbir getiren öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sevgi gösterilerinde bulundu.

Salonun zeminine Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel bir platform kurulurken, alanın farklı yerlerine de Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerin ülkelerinin bayrakları asıldı.

Programa, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile vatandaşlar katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.