"A Milli Takımı gençleştirmeyi düşünüyorum"

"A Milli Takımı gençleştirmeyi düşünüyorum"
- A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın yeni başantrenörü Şentürk:"Milli takımda 3-4 deneyimli oyuncu ile birlikte gençlere şans verelim, gençlerin önü açılsın istiyorum"- "Herkes 500-1000 kişi arasından milli takım seçerken, biz 30 kişi arasından milli takım


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Hentbol Federasyonunun (THF) yeni döneminde A Milli Erkek Takımı'nda başantrenörlük görevine getirilen İlker Şentürk, ay-yıldızlı ekipte genç oyunculara şans vermek istediğini söyledi.

Aynı zamanda Beşiktaş Mogaz'da yardımcı antrenörlük görevini sürdüren Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yılı aşkın süredir hentbol ailesinin içinde bulunduğunu belirterek, "İki görevi birden üstlenmenin zor olacağını düşünmüyorum. Ligi ve oyuncuları iyi tanıyorum." dedi.

Yeni görevinin kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Şentürk, "Beşiktaş Mogaz ile hem Türkiye hem de Avrupa'da edindiğim bilgi ve tecrübeyi milli takıma yansıtmayı hedefliyorum. Oyuncularla bütünleşmek istiyorum." diye konuştu.


- "Heyecan bu işin olmazsa olmazı"


Beşiktaş Mogaz'da uzun süredir görev yaptığını hatırlatan 53 yaşındaki çalıştırıcı, şöyle devam etti:

"Başantrenör olarak ilk kez A Milli Takım'da görev alıyorum. Çok keyifli bir duygu. Benim için İstiklal Marşı'nı dinlemekten, ay-yıldızlı bayrağı göğsümde taşımaktan daha gurur verici bir şey yok. Çok keyif alarak kabul ettim. Heyecan, bu işin olmazsa olmazı. Beşiktaş Mogaz'da da bu heyecanı kaybetmeden devam ediyoruz."

Çok iyi bir ekiple göreve geldiklerini ifade eden Şentürk, altyapıya önem vereceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Altyapıdan, hentbolun tekniğini bilen oyuncular yetiştirmemiz gerekiyor. Yurt dışından 1995-1996 doğumlu oyuncular alıyoruz. Tekniği iyi olduğu için çıkıp çok iyi mücadele ediyorlar. Yurt içindeki hentbolcular ise teknik açıdan iyi eğitim alamadığı için A takımlarda oyuncuların bu yönünü geliştirmeye çalışıyorsun. Bu da bir zaman kaybı oluyor. Hentbol projesi ve altyapıyla bunları aşarız. Takımı gençleştirmeyi düşünüyorum. 3-4 deneyimli oyuncu ile birlikte gençlere şans verelim, gençlerin önü açılsın istiyorum."


- "30 kişi arasından milli takım seçmesi yapıyoruz"


İlker Şentürk, altyapıya önem verilmemesi ve antrenörlerin düşüncelerinde değişiklik yapamamasından dolayı A Milli Takım'ın Avrupa ve dünya şampiyonalarında yer alamadığını savundu.

Altyapının dışlandığını belirten Şentürk, "Bu da üst yapılara sirayet ediyor. Herkes 500-1000 kişi arasından milli takım seçerken, biz 30 kişi arasından milli takım seçmesi yapıyoruz. Bu da büyük bir sıkıntı. Antrenörlerin büyük düşünmemesinden de kaynaklanıyor. Kendilerini yenilemiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.


- Fenerbahçe ve Galatasaray


İlker Şentürk, Erkekler Süper Lig'de Beşiktaş Mogaz ve Trabzonspor'un bulunduğunu ancak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da yer alması gerektiğini kaydetti.

Bu kulüplerin yatırım yapmasıyla hentbolun gelişeceğini aktaran Şentürk, şunları söyledi:

"Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hentbolda yer almalarını heyecanla bekliyoruz. Hentbol, pahalı bir spor değil, lütfen bu sporun içine girin. Bir futbolcunun aldığı primle hentbol şubeleri dönüyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hentbolda yer alması, Avrupa şampiyonalarına katılmamızı sağlayacaktır."

Hentbolun gelir getiren bir spor olmadığını dile getiren Şentürk, "Kulüpler futboldan gelen gelirin bir bölümünü hentbola aktarmak istemiyor. Bu kulüpler, basketbolu ve voleybolu sponsorla götürüyorlar. Fenerbahçe ve Galatasaray'a sponsor olacak kişiler zaten var. Mücadele etmek gerekiyor. Hentbolun gelir getiren kısmını düzeltmemiz lazım." ifadelerini kullandı.


- 2020 Dünya Şampiyonası Eleme Grubu


A Milli Takım Başantrenörü İlker Şentürk, 2020 Dünya Şampiyonası Eleme Grubu'nda Estonya ile 11 ve 15 Ocak'ta yapılacak maçların çok önemli olduğunu aktardı.

Estonya'yı iyi tanıdıklarını belirten Şentürk, "Rakibimizle Mersin'de oynamıştık ve karşılaşma berabere bitmişti. Estonya'nın yurt dışında oynayan 4 oyuncusu var. Bu oyuncular, takımın iskeletini oluşturuyor. Bizim de iyi oyuncularımız var. Rakibimiz karşısında gerçek oyunumuzu sahaya yansıtırsak, farklı ve değişik bir skor olur. Gruptan çıkma şansımız var. Ben de oyuncularım da istiyor. Özellikle Estonya'daki maç bizim için çok önemli." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.