Aa'nın "Yılın Fotoğrafı" Oylaması

Aa'nın "Yılın Fotoğrafı" Oylaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, AA'nın "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.

Oylamaya sunulan fotoğrafları inceleyen Eker, haber kategorisindeki ilk oyunu Ahmet Zakaria'nın "Mısır'da Referandum" başlıklı fotoğrafı için kullandı.

Mısır'da anayasa referandumu için Giza'nın Mansheyat Albakari semtinde oylama sürerken günlük yaşamın devam ettiğini anlatan fotoğrafın pek çok duyguyu bir arada yaşattığını belirten Eker, şunları kaydetti:

"Bir çocuğun mücadelesi. Çocuğun gözlerinde korku yok, sükunet ve kararlılık var. Yuvarladığı tüp, yemek pişirmek ya da temel bir ihtiyaç için. Arkada ise eli cebinde bir asker, çocuğu kaygısızca, başka bir dünyadaymış gibi seyrediyor. Bu yönetim felsefesinin yanlışlıklarını da aynı karede yansıtan bir fotoğraf. Hayat devam ediyor, mücadele sürüyor."

Aynı kategoriden bir fotoğraf daha seçen Eker, AA fotomuhabiri Ali Hasan'ın çektiği "Kardeşe Elveda" rumuzlu karenin de duygu yüklü olduğunu söyledi.

Cebaliye mülteci kampında çekilen fotoğrafta, Filistinli 9 yaşındaki Ansam, bayram sabahı evinin bahçesinde oynarken İsrail tankından ateşlenen top mermisiyle hayatını kaybeden küçük kardeşi Sameh Junaid'in cansız bedenine son kez sarılıyor.  

Bakan Eker, yaşam kategorisindeki tercihini ise Pakistan ordusunun Afganistan sınırındaki Taliban militanlarına karşı başlattığı operasyondan kaçan ve Bannu bölgesindeki mülteci kampına yerleştirilen 3 kız çocuğunun yer aldığı fotoğraftan yana kullandı.

Metin Aktaş'ın "Pakistan'da Mülteciler" isimli fotoğrafının tıp ve estetikle ilgili değerleri yansıttığına dikkati çeken Eker, "Burada kültürün yansıması var, anneliğe hazırlık, yardımlaşma, dayanışma ve estetik var. Nerede yaşadığın çok önemli değil. Değerlerinle ve felsefenle birlikte yaşıyorsun. İki kardeşin de gözleri sürmelenmiş. Bu hem hastalıklardan korunmak hem de gözü ön plana çıkarmak içindir. İslam kültüründe, tüm Ortadoğu coğrafyasında, göz bir insana bahşedilmiş en güzel, en etkili uzuvdur. İnsan ruhunun derinliğindeki sükunet, fırtına, öfke, saadet, umut, karamsarlık gözlerdeki bakışlara yansır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.