AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması
Zonguldak Valisi Kaban, üç fotoğraf için oy kullandı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valisi Ali Kaban, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Oylamada yer alan fotoğrafları inceleyen Kaban, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki 3 fotoğraf için oy kullandı.

Kaban, haber kategorisinde Emin Mengüarslan'ın çektiği Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında balıkçı teknesinin batması sonucu denize düşen sığınmacı grubu kurtardığı "Güven'den sığınmacılara hayat veren dokunuş" isimli fotoğrafa oy verdi.

"Yaşam" kategorisinde ise Vali Kaban oyunu, Cem Genco’nun Suriye'nin İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halit Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın, babasının tedavi edileceğini duyduğu andaki sevincini yansıtan "Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu" adlı fotoğrafa kullandı.

Vali Kaban, "spor" kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun Rio 2016 Yaz Oyunları Atletizm erkekler 100 metre yarı finalinde çektiği dünyaca ünlü Jamaikalı atlet Usain Bolt'un fotoğrafını seçti.

Kaban, Anadolu Ajansının her zaman olduğu gibi yine güzel bir sunu hazırladığını söyledi.

Tüm fotoğrafların birbirinden anlamlı olduğunu belirten Kaban, şunları kaydetti:

"Haber kategorisinde işin trajik boyutuyla 2016'nın önemli gündemlerinden biri sığınmacılar oldu. Bu fotoğrafta da ailenin yüzlerindeki ifade, atılan ipe tutunma anı fotoğrafı çok başarılı kılmış. Tabii her biri birbirinden değerli fotoğraflar. Yine spor kategorisinde birinciliğe giden atletin yüz ifadesi çok güzel ve ilginç olmuş. O zor ve güç bir zamanda böyle bir ifade çok ilginç. Sporcu sanki ayrı bir dünyadaymış, başka bir zamanı yaşıyor gibi. Tabii hepsi birbirinden anlamlı fotoğraflar. Biz de tercihimizi yaptık. Bu çalışmadan dolayı Anadolu Ajansına teşekkür ediyor, çalışanlarına başarı diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.