AB Bakanı Bozkır Bükreş'te

AB Bakanı Bozkır Bükreş'te
Bakan Bozkır Türk şehitliğini ziyaret etti- Bozkır: - "Güvenlik güçlerimizin bugün de terörün farklı türlerine karşı vermekte olduğu amansız mücadele de aynı kararlılık ve inançla sürmektedir"

BÜKREŞ (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Türk şehitliğini ziyaret etti.

Temaslarda bulunmak üzere Bükreş'e gelen Bozkır, şehitliğe çelenk koyduktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Şehitliği gezen ve bilgi alan Bakan Bozkır, mezarlara da karanfil bıraktı. Bakan Bozkır daha sonra şehitlik defterini imzaladı.

Bozkır deftere şunları yazdı:

"Geniş bir coğrafyada milletimizin bağımsızlığı için ölüm kalım mücadelesi veren aziz şehitlerimizin emanetine tüm millet olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güvenlik güçlerimizin bugün de terörün farklı türlerine karşı vermekte olduğu amansız mücadele de aynı kararlılık ve inançla sürmektedir."

- "Bizi gururlandırıyor"

Bakan Bozkır, Bükreş'in merkezinde bulunan Atatürk büstüne de çelenk bıraktı. Törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha önce Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği görevini de yürüten Bozkır, törenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Bozkır, büstün kendisinin büyükelçiliği zamanında o dönemki Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ziyareti öncesinde Romanya Cumhurbaşkanı ve Bükreş Belediye Başkanı ile yaptıkları ortak projeyle inşa edildiğini anlattı.

Romanya'daki Türk işverenlerinin büstün altındaki mermer bölümü yaptığını belirten Bozkır, büstün kendisinin ise Genelkurmay Başkanlığının askeri uçağıyla Türkiye'den getirildiğini kaydetti.

Büstün bulunduğu Odeon Meydanı'nın Bükreş'in en önemli meydanı olduğunu ifade eden Bozkır, "Böyle bir güzide yerde cumhuriyetimizin kurucusunun büstünün olması da bizi ayrıca gururlandırıyor" dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.