AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:
"AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir. Türkiye önemli kazanımlar elde etmiştir"- "Yaklaşık 2 bin yasa değişti. Yeni ceza kanunu, borçlar kanunu, medeni kanun, dernekler kanunu, toplantı gösteri kanunu hepsi günlük yaşama dahil oldu

KAYSERİ (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir" dedi.

Bozkır, Kayseri'de, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gerek ekonomik gerekse diğer bütün rakamlar itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına geldiğini söyledi.

Uzun yıllar gerçekleştirilememiş başarıların son 12 yılda gerçekleştirildiğini ifade eden Bozkır, bununla birlikte Türkiye'yi çevreleyen sorunlardan kaynaklı zor günlerin de yaşandığını belirtti.

Bu zor günlerin aşılabilmesi için tek reçetenin birlik, beraberlik içinde kol kola olmaktan geçtiğini vurgulayan Bozkır, "Bu ülke için vatanımızı çok daha ileri götürebilmek için mücadele edeceğiz. Kayseri'de gördüğümüz manzaralar bize güven verdi. Terör belasıyla ülkemizi büyük sıkıntılara sevk etmek isteyen vatan hainlerine, Türkiye için kötü emeller besleyen kesimlere bugünkü tablolar en güzel cevabı verecek nitelikte oldu. Allah, bu birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Türkiye çok daha güzel günlere ilerlesin" diye konuştu.

- AB ile ilişkiler

Bakan Bozkır, Türkiye ile AB ilişkilerinin 1959 yılında başladığını ve 57 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu, Türkiye'nin ne kadar kararlı, sabırlı, toleranslı olduğunun da göstergesi. Dünyadaki tüm devletler arası ilişkilerde, iş ilişkilerinde tek bir unsur vardır o da çıkar dengesidir. Çıkarlar uyuştuğu zaman ilişkiler devam eder, uyuşmadığı zaman devam etmesi zor olur. Türkiye'nin AB için yürüttüğü bu süreçte çıkarları vardır. AB'nin de Türkiye'nin bu ilişki içinde süreci devam ettirmesi ve üye olmasında çıkarları vardır. Dolayısıyla karşılıklı çıkarlar bakımından ilişki sürüyor. AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir. Türkiye önemli kazanımlar elde etmiştir."

Sadece son 12-13 yıla bakıldığında Türkiye'nin çok daha demokratik, insan haklarına saygılı, sivil toplumun güçlü olduğu, ifade özgürlüğünün önemli noktalara geldiği bir ülke olmasına bu sürecin çok önemli katkı sağladığını dile getiren Bozkır, "Yaklaşık 2 bin yasa değişti. Yeni ceza kanunu, borçlar kanunu, medeni kanun, dernekler kanunu, toplantı gösteri kanunu hepsi günlük yaşama dahil oldu. Anayasanın üçte ikisini değiştirdik" dedi.

Bozkır, konuşmasının ardından partililerle basına kapalı görüşme yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.