AB Belarus'a yaptırımları kaldırdı

AB Belarus'a yaptırımları kaldırdı
Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko dahil 170 kişi hakkındaki seyahat yasağı ve varlık dondurma kararları kaldırıldı

BRÜKSEL (AA) - AB Konseyi, aralarında Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun da olduğu 170 kişi hakkındaki seyahat yasağı ve varlık dondurma kararlarının kaldırıldığını bildirdi.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Lukaşenko dahil 170 kişi hakkında seyahat yasağı ve varlık dondurma ile 3 şirket hakkındaki varlık dondurma kararları uzatılmadı. Bununla beraber, silah ambargosu ve 2 muhalif siyasetçi, bir iş adamı ve bir gazetecinin kaybolmasından sorumlu tutulan 4 kişi hakkındaki seyahat yasağı ve varlık dondurma kararı ise bir yıl daha uygulamada kalacak.

Bugün alınan karar, 27 Şubat günü AB'nin resmi gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

AB, 29 Ekim'de Lukaşenko dahil 170 kişi hakkındaki yaptırım kararlarını 29 Kasım'a kadar askıya almıştı. Buna gerekçe olarak da tüm siyasi tutukluluların 22 Ağustos'ta serbest bırakılması gösterilmişti.

AB'nin yaptırımları kaldırma kararı, Rusya ile yakın ilişkileri olan Belarus'u, Moskova'nın etkisinden uzaklaştırma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. 21 yıldır iktidarda olan Lukaşenko, 12 Ekim'de yapılan seçimde 5. kez devlet başkanlığı görevine seçilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.