"Ab Bilim Karavanı" Trabzon'da

"Ab Bilim Karavanı" Trabzon'da
TTSO ev sahipliğindeki etkinlik kapsamında, beş okulda 800 öğrenciye ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmaları eğitimi verildi

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve AB Bilgi Merkezleri Ağı ile ortaklaşa hayata geçirilen "Bilim Karavanı"nı öğrencilerle buluşturdu.

Etkinlikler kapsamında, beş okulda toplam 800 öğrenciye, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmaları eğitimi verildi.

TTSO AB Bilgi Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, TTSO ev sahipliğinde "AB Bilim Karavanı" etkinliğinin Trabzon'da gerçekleştirildiği belirtildi.

Trabzon'da 5 gün kalacak "AB Bilim Karavanı"nın, kapılarını öğrenciler için açtığı ifade edilen açıklamada, bilim karavanında hayal eden, tasarlayan ve üreten bir neslin hedeflendiği, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmalar eğitimi verildiği kaydedildi.

- "Çocukların bilimsel üretime ilgilerini artırmayı amaçladık"

Açıklamada, AB Türkiye Delegasyonunun, Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında 20 ilde TOBB, Ticaret ve Sanayi Odaları ve MEB işbirliği ile "Bilim Karavanı Yollarda" projesini gerçekleştirdiği aktarılarak şunlar kaydedildi:

"Proje sayesinde çocukların bilimsel üretime ilgilerini artırmayı amaçladık. Özellikle köylerde yaşayan çocukların bu etkinliğe katılımlarına özen gösterdik. Çocukların tüketen değil üreten bir nesil olması için özel olarak tasarlanmış eğitim karavanı ile dezavantajlı gruplara ulaşmak ve üretimi sevdirmek amaçlandı. Karavanda öğrenciler, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmalar gerçekleştiriyor."

Öte yandan açıklamada, beş gün boyunca KTÜ AB Kulübü tarafından da öğrencilere fidan dağıtılacağı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.