Abd Başkan Yardımcısı'nın Kudüs Ziyaretine Tepkiler

Abd Başkan Yardımcısı'nın Kudüs Ziyaretine Tepkiler
Gazze'deki Filistinli gruplar, Pence'in Kudüs ziyaretine tepki gösterdi

GAZZE (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in işgal altındaki Doğu Kudüs'e yapmayı planladığı ziyaret Gazze'de tepkiyle karşılandı.

Gazze'deki Filistinli gruplar tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, "Pence'in ziyareti Amerikan küstahlığı ve halkımıza düşmanlıktır. ABD, ümmetimize düşmanlık etmekten geri durmuyor." dedi.

Rıdvan, Pence'in işgalci İsrail'e arka çıkan açıklamalarını hatırlatarak, "Burak (Ağlama) Duvarı'nı ziyarete gelmesi Müslümanların duygularını kışkırtmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Filistinli yetkililere de gelecek dönemde Pence ile bir araya gelmemeleri uyarısında bulunan Rıdvan, "Bu muhtemel buluşma, Filistin davasına ihanet anlamı taşıyacaktır." ifadesini kullandı.

ABD'nin kararları ve İsrail'in uygulamalarının reddedildiğini belirten Rıdvan, özellikle Kudüs ve Batı Şeria'da direnişin tırmandırılması ve halk hareketinin devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Rıdvan, ayrıca İsrail'le yürütülen güvenlik koordinesinin durdurulmasını ve İsrail devletinin tanınmasından vazgeçilmesini talep etti.

Pazar akşamı İsrail'e gelen ABD Başkan Yardımcısı Pence'in bugün işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak Duvarı'nı ziyaret edeceği belirtilmişti.

Pence, dün İsrail meclisinde yaptığı konuşmada, ABD'nin 2019 yılı bitmeden Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.