ABD Savunma Bakanı Carter, Asya-Pasifik ve Ortadoğu turuna çıkıyor

ABD Savunma Bakanı Carter, Asya-Pasifik ve Ortadoğu turuna çıkıyor
Asya-Pasifik'te Hindistan ve Filipinler'i ziyaret edecek olan Carter, turunun ikinci ayağı Ortadoğu'da BAE ve Suudi Arabistan'da temaslarda bulunacak

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın Asya-Pasifik’te Hindistan ve Filipinler’i, Ortadoğu’da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, iki haftalık temaslarına yarın başlayacak olan Carter, Asya-Pasifik bölgesindeki dengeleri güçlendirmek için Hindistan ve Filipinler’i ziyaret edecek.

Hindistan’ın Goa ve Delhi kentlerini ziyaret edecek olan Carter, Filipinler’de ise Manila’nın yanı sıra Balikatan tatbikatına katılan ABD askerlerinin bulunduğu bazı yerlerde temaslarda bulunacak.

Carter, Asya-Pasifik’in ardından turunun ikinci durağı Ortadoğu’ya geçecek.

DAEŞ’in kesin olarak yenilgiye uğratılması çabaları kapsamında Carter, BAE ve Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek.

Carter, ABD Başkanı Barack Obama’nın katılacağı ABD-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi öncesinde, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Vekili ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ve KİK savunma bakanlarıyla toplantı gerçekleştirecek.

Açıklamada, Carter’ın, Ortadoğu ziyaretinin ABD ile KİK arasındaki savunma ortaklığını güçlendirmesinin ötesinde DAEŞ’le mücadele kampanyasını değerlendirme imkanı sunacağı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.