ABD'de Filistin bayrak töreni düzenlendi

ABD'de Filistin bayrak töreni düzenlendi
Filistin asıllı Amerikalıların topluma yaptıkları katkıyı anma amacıyla New Jersey eyaletinin North Bergen ilçe belediyesi önüne Filistin bayrağı asıldı

NEW JERSEY (AA) - Filistin asıllı Amerikalıların yaşadıkları topluma yaptıkları katkının onurlandırılması amacıyla New Jersey eyaletinin North Bergen ilçe belediye binası önünde düzenlenen törenle Filistin bayrağı göndere çekildi.

Çok sayıda Filistin asıllı Amerikalının yaşadığı North Bergen'de, belediye meclisi kararıyla Filistin bayrağı töreni düzenledi. Törene Belediye Başkanı Nicholas Sacco, Filistinli toplum liderleri, Filistinlilerin haklarını savunan Ortodoks Yahudiler ve Filistinliler katıldı.

Belediye Başkanı Sacco, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, North Bergen'in çok farklı etnik milletten gelen insanlardan müteşekkil bir ilçe olduğunu belirterek, "Arap toplumu da bizim önemli bir parçamız. Okullarımızda, belediyemizde önemli görevler yapıyorlar" dedi.

North Bergen'deki okullarda çok sayıda Arap öğrencinin bulunduğunu da dile getiren Sacco, gelecek yıl okullarda Arapça dersi imkanı da sunulacağını ifade etti.

Törenin Filistinli organizatörü Bedir Risheg de ABD'de yaşayan Filistinliler olarak senelerdir kültürel miraslarını koruduklarını anlatarak, çocuklarına da bu kültürü aktaracaklarını söyledi. Medyada Filistinlilere ilişkin çıkan haberleri eleştiren Risheg, "Filistinliler medyada iddia edildiği gibi insanlar değil. Biz gerçek insanlarız. Ailelerimiz, çocuklarımız, arkadaşlarımız var. Aynı değerlere inanıyoruz" dedi.

Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Donald Trump'ın Müslüman ve göçmen karşıtı açıklamalarına tepki gösteren Risheg, Trump ve benzerlerinin kendilerini şeytanlaştırmaya çalıştığına işaret ederek, yıllardır ABD'de yaşadıklarını ve buna devam edeceklerini belirtti.

North Bergen Belediyesinde ilk defa böyle bir tören düzenlendiğini aktaran Risheg, daha sonra yine New Jersey eyaletinde yer alan Clifton ve Paterson kentlerinin belediye binalarında da benzer törenlerin yapılacağını söyledi.

Risheg, Filistin davasına verdikleri destek dolayısıyla Türk halkına da teşekkür etti.

Yaklaşık 7 bin Filistin asıllı Amerikalının yaşadığı New Jersey'deki diğer belediyelerden Clifton'da 17 Nisan, Patterson'da da 1 Mayıs'ta bayrak töreni düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.