ABD'deki Türklerden Suriyeli sığınmacılara yardım

ABD'deki Türklerden Suriyeli sığınmacılara yardım
Halep’ten Türkiye'ye gelen Suriyeliler için toplanan yardım, dağıtılmak üzere Mersin Limanı'na gönderilecek

NEW YORK (AA) - ABD'nin kuzeydoğusunda yaşayan Türk toplumu üyeleri Halep’ten Türkiye'ye gelen Suriyelilere yardım topladı.

New York'ta yaşayan Türk toplumu üyelerinden Fatih Erdoğan ve Doğanay Yıldırım'ın öncülüğünde ve Türk-Amerikan Kültür Cemiyeti (TACS) başta olmak üzere birçok derneğin de katkılarıyla yardım kampanyası düzenlendi.

Connecticut eyaletinin New Haven kentindeki Diyanet Camisi'nde 31 Aralık ve 1 Ocak'ta toplanarak, bir konteynıra yüklenen yardımlar, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Halep'ten Türkiye'ye gelen Suriyelilere dağıtılmak üzere Mersin Limanı'na gönderilecek.

Yardım kampanyasını düzenleyenlerden Fatih Erdoğan ve Doğanay Yıldırım, yaptıkları ortak açıklamada, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti. Erdoğan ve Yıldırım, yardımların büyük kısmının giysi, oyuncak ve battaniyelerden oluştuğunu bildirdi.

Konteynırın, Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğundaki evrak işlemlerinin ardından hafta sonu yola çıkarılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.