AB'den KDV'de revizyon sinyali

AB'den KDV'de revizyon sinyali
AB Komisyonu üyesi Moscovici:- "AB’de her yıl toplanan KDV miktarı olması gerekenden 170 milyar avro düşük oluyor. KDV sisteminin bu şeklide devam etmesi mümkün değil"

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, KDV’nin AB üyesi ülkelerin kamu gelirlerinde önemli bir kalem olduğunu belirterek, “AB’de her yıl toplanan KDV miktarı olması gerekenden 170 milyar avro düşük oluyor. KDV sisteminin bu şeklide devam etmesi mümkün değil" dedi.

Moscovici, Brüksel’deki AB Komisyonu’nda düzenlediği basın toplantısında, görevinin adil, etkili bir vergi sistemi üzerinde çalışmak ve vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek olduğunu söyledi.

Son günlerde özellikle "Panama Belgeleri" ile vergi kaçakçılığı konusunun ön plana çıktığına dikkati çeken Moscovici, vergi kaçakçılığının bir günde çözülebilecek bir konu olmadığını, bu mücadelenin aylar sürebileceğini ifade etti.

Moscovici, AB ülkelerinin kamu gelirlerinin yüzde 7’sinin KDV’den sağlandığına ve AB’de KDV sistemini basitleştirmeye çalıştıklarına dikkati çekerek, “AB’de her yıl toplanan KDV miktarı olması gerekenden 170 milyar avro düşük oluyor. KDV sisteminin bu şeklide devam etmesi mümkün değil. AB üyesi ülkeler her yıl 170 milyar avroluk bu geliri toplayamıyor. Bu paranın toplanması büyümeyi ve yatırımları arttırmak için çok önemli” diye konuştu.

KDV sisteminin gelecek dönemde revize edileceğine işaret eden Moscovici, bu alanda çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.