"Abd'li Sınır Devriyeleri Kimsesiz Çocuk Göçmenleri İstismar Ediyor"

"Abd'li Sınır Devriyeleri Kimsesiz Çocuk Göçmenleri İstismar Ediyor"
Amerikan Temel Haklar Birliği ve Uluslararası İnsan Hakları Kliniğinin raporunda, reşit olmayan çocuklara yönelik sistematik kötü muamele gözler önüne serildi- ABD Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi, suçlamaların "asılsız" olduğunu savundu

ANKARA (AA) - ABD'de sınır devriye güçlerinin, kimsesiz göçmen çocukları istismar, ihmal ve taciz ettiği bildirildi.

Amerikan Temel Haklar Birliği ve Uluslararası İnsan Hakları Kliniği, 2009-2014 yıllarına ait 30 bin sayfalık kayıtlardaki şikayetlere erişim sağladıktan sonra elde ettikleri bulguları bir rapor halinde yayımladı.

"ABD Gümrük ve Sınır Korumanın Kimsesiz Çocukları İstismarı ve İhmali" başlıklı rapor, yasayla özel koruma sağlanması gereken reşit olmayan çocuklara yönelik sistematik kötü muameleyi gözler önüne sererken, ABD Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi, suçlamaların "asılsız" olduğunu savundu.

Raporda şikayette bulunan 16 yaşındaki bir gencin, sınır devriye görevlisinin, "kendisini yere fırlattığını ve botuyla başına vurduğunu, aynı görevlinin sınır devriye aracına yürürlerken kaçmaya çalışırsa cinsel saldırıda bulunmakla tehdit ettiği" yönündeki ifadesine yer verildi.

Şikayetler arasında tekmeleme, itme, şok tabancası kullanma, bağırma, yiyecek-içecek ve tıbbi yardım vermeme, sözlü hakaret ve cinsel tacizin bulunduğu vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.