Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planı

Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planı
Ürdün Kralı Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2.Abdullah'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ile "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin gelişmeleri" görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre Kral Abdullah, "ABD'nin Kudüs planının bölgenin güvenlik ve istikrarı bakımından ciddi sonuçları olacağını ve barış sürecini yeniden canlandırma çabalarını zayıflatacağını" belirtti.

Kral Abdullah ayrıca, Kudüs konusunun İsrail'in yanında güven ve barış içinde varlık gösterecek başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, büyükelçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararını açıklaması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.