Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler
İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Şihab:- "ABD Başkanı Trump'ın yanlış ve yalanlar içeren konuşması, nefret ve bölgede din eksenli savaşı körükleme hedefi taşıyordu"

GAZZE (AA) - Filistin İslami Cihad Hareketi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kentini İsrail'in başkenti olarak tanımasını "bölgede din eksenli savaşı körükleme" olarak nitelendirdi.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Trump'ın yanlış ve yalanlar içeren konuşması, nefret ve bölgede din eksenli savaşı körükleme hedefi taşıyordu." dedi.

Trump'ın konuşmasının aynı zamanda "ABD'nin düşmanlık ile terörü besleyen gerçek yüzünü" ortaya koyduğunu savunan Şihab, ABD'nin bölgenin istikrarı için bir aktör olmasının mümkün olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Trump, bu akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.