Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler
Tokat, Amasya ve Çankırı'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti"olarak tanıma kararı protesto edildi

TOKAT (AA) - Tokat, Amasya ve Çankırı'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi.

Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü'nde Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, merkez kafeterya önünde ellerinde Türk ve Filistin bayrağı ile toplandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tokat Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Yasin Bigeç, ABD'nin ipi ile kuyuya inilmeyeceğini ve siyonist İsrail'in ancak güçten anladığını söyledi.

"ABD, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir." diyen Bigeç, şöyle konuştu:

"ABD'nin siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir. ABD ve İsrail, İslam ülkelerinin yöneticilerinden kendilerine dost edinmezler, sadece kullanırlar ve vakti gelince de çöpe atarlar. Kadim bir İslam şehri olan Kudüs'ü, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır."

- Amasya

Amasya'da, Türkiye Kamu-Sen Amasya İl Temsilciliği üyeleri kararı protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kınıyor, bu kararın yüzyıllardır bölgemizi kan gölüne çeviren İslam düşmanı, emperyalist anlayışın bir ürünü olduğunu ifade ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kudüs'ün, 3 semavi dinin de kutsal kabul ettiği değerleri içinde barındıran, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunun altını çizen Terzi, şunları kaydetti:

"Bu kararla zulme, işgale ve İslam’a karşı haksızın yanında alenen yer alan ABD, dünyada yalnız kalmaya mahkum olacaktır. Daha fazla silah satmak, daha fazla petrol elde etmek, daha fazla para kazanmak uğruna tüm dünyayı ateşe vermeyi göze alan bu azgın anlayış, insanlığın sağduyusu karşısında pes edecek, zalimler eninde sonunda kaybedecek, insanlık mutlaka kazanacaktır. On binlerce kilometre ötelerden gelip her türlü hile ve desise ile bölgemizi ateşe atanlar, bir gün kendi yaktıkları bu ateşin yakıcı azabını elbet tadacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarına sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz."

- Çankırı

Çankırı'da, Genç Memur-Sen tarafından Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü'nde basın açıklaması yapıldı.

Sendika üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup ellerindeki pankartlarla, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Uğur Koca, emperyalist devletlerin iktidarlarını sabit kılabilmeleri adına şiddetin boyutunu derinleştirdiklerini söyledi.

Ortaya çıkan sorunun sadece Filistin'in sorunu olmaktan çıktığını vurgulayan Koca, "Bizce bugün ortaya çıkan bu hadise Kudüs'ü sadece Filistin sorununun bir parçası olmaktan çıkarmış, insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanlarına çağrıda bulunarak 'Kudüs için direniş insanlık için diriliştir' diyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.