Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler
Kayseri'de "Özgür Kudüs için yürüyüş" programı düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu ve Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen "Özgür Kudüs için yürüyüş" programı kapsamında bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler, Kartal Şehitliği önünde bir araya geldi.

Burada, geçen yıl 17 Aralık'ta Kayseri'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan 15 asker için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail karşıtı dövizler taşıyan binlerce kişi, tekbir getirerek "Aksa'ya selam, direnişe devam", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Siyonist İsrail, iş birlikçi ABD" ve "Mescid-i Aksa onurumuzdur" şeklinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Kudüs düşerse direniş hattının çökeceğini belirterek "Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız. Medine giderse Mekke'yi koruyamayız. Mekke giderse Kabe'yi de kaybederiz. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Kalkan, Kudüs'ün peygamberlerin hatırasını barındıran bir barış şehri, dinlerin bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneği, selim aklın ve bilgeliğin kenti olduğunu vurguladı.

ABD'nin bu ahlaksız ve hukuksuz çıkışı ile Kudüs'ün yeni bir zulüm ve işgal tehdidi altına girdiğine dikkati çeken Kalkan, "Bu karar sadece Kudüs ile ilgili değildir, son zamanlarda yaşanan diğer gelişmelerle birlikte düşünüldüğünde, ABD emperyalizminin İslam dünyasını dizayn etme girişimlerinin yeni ve daha cüretkar bir hamlesidir. ABD'nin Kudüs'ün işgaline ve İslam dünyasının dizaynına yönelik bu planlı ve ahlaksız politikalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz." dedi.

Grup, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.