Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişi, ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterdi

FRANKFURT (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Almanya’nın Frankfurt kentinde protesto edildi.

Filistinli gruplar tarafından Frankfurt’ta düzenlenen gösteride, protestocular Merkez Tren İstasyonu civarında bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

ABD'nin kararına tepki gösteren protestocular, daha sonra Kaiserstrasse Caddesi üzerinden Rossmarkt Caddesi’ne kadar yürüdü.

Göstericiler yürüyüş boyunca, “Biz Antisemitist değiliz, biz Yahudi karşıtı değiliz”, “Kudüs Filistin’in başkentidir”, "Filistin’e özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

Türklerin ve Almanların da katıldığı yürüyüşte Filistin, Almanya ve Türkiye bayrakları ile "Kudüs her zaman Filistin’in başkenti kalacak" yazılı dövizler taşındı.

Goethe Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, burada kurulan platformda yapılan konuşmaları dinledi.

Konuşmalarda, ABD ve İsrail yönetimine tepki gösterildi.

Kadın göstericilerin yoğunlukta olduğu protesto eyleminde, Frankfurt polisi tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Güvenlik güçlerinin herhangi bir bayrak yakma girişimine karşı yangın söndürme tüpü taşıdıkları ve toplumsal olaylara müdahale aracının hazırda bekletildiği görüldü.

Göstericiler, konuşmaların ardından olaysız dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.