Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Işık:- "Filistin, resmen olduğu gibi derhal fiilen de tanınmalı, uluslararası ambargo kaldırılmalıdır. Filistin dünya ile bütünleşmelidir"

ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla ilgili, "Filistin, resmen olduğu gibi derhal fiilen de tanınmalı, uluslararası ambargo kaldırılmalıdır. Filistin dünya ile bütünleşmelidir." dedi.

Çorum Gençlik Hareketince Turgut Özal Konferans Salonu'nda "Kudüs'ü Anmak ve Anlamak" konulu konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta, dua edildi.

Konferansta konuşan Işık, Kudüs'ün geleceğinin özgür ve bağımsız Filistin'den geçtiğini söyledi. Filistin'deki Müslümanların, kutsal toprakların muhafızlığını onlarca yıldır her türlü zulüm ve işkenceye rağmen omuzladığını ifade eden Işık, yeryüzündeki bütün Müslümanların, Filistin halkına destek olması gerektiğini vurguladı.

Dünyada 130'dan fazla ülkenin Filistin'i resmen tanıdığını dile getiren Işık, "Ama ben bu şekilde tanımayı kabul etmiyorum. Bu ülkeler Filistin'i egemen, bağımsız bir ülke olarak tanımalı. Diğer ülkelerin hak ve hukuku neyse, öyle tanımalı. Filistin'de ticaretleri yok, sportif, kültürel ya da sosyal faaliyetleri yok. Nasıl tanıyorsunuz o zaman? Filistin, resmen olduğu gibi derhal fiilen de tanınmalı, uluslararası ambargo kaldırılmalıdır. Filistin dünya ile bütünleşmelidir. Yıllardır imar eden, silahlanan İsrail'e karşı Filistin'de gıda üretecek fabrika bile yoktur." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatının tarihinde ilk kez bu kadar kısa süre içerisinde bir araya gelerek bu kadar net tavır göstermesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Işık, "Bu konuda başrol oynayan sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu inşallah, ümmet ve vahdet ruhunun gelişmesinde etkili olur." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.